algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els veïns de Son Forteza s'oposen al projecte de soterrament del tren

Un carrer amb quatre carrils ocuparà l'actual traçat ferroviari


Els veïns de la barriada de Son Forteza s'oposen de manera rotunda al projecte de soterrar les vies del tren, perquè troben que afectarà de manera «molt negativa» la zona.

El pla esmentat preveu que l'espai ocupat ara per la via fèrria se substitueixi per un carrer amb quatre carrils que, a més, servirà d'entrada al centre de Palma. Son Forteza és un nucli poblacional situat a la intersecció entre la via de cintura i el carrer d'Aragó, i amb el soterrament tota l'àrea experimentarà un creixement notable del trànsit rodat.

Margalida Cañellas, presidenta de l'Associació de Veïns de Son Forteza, explicava ahir que «al nostre barri les cases tenen com a màxim dues altures, i la tranquil·litat que tenim és una de les coses que més ens agrada. Però amb aquest carrer de quatre carrils que ens volen posar perdrem molta qualitat de vida».

La mateixa Cañellas insistí que «aquí només tenim un parc i no disposam de més zona verda, però amb la modificació projectada aquest espai quedarà reduït gairebé a zero i, a més, quedarà aferrat a un carrer amb un trànsit molt intens. La conseqüència serà, en definitiva, que ja no tindrem enlloc per anar a caminar o perquè els infants hi juguin».

Un dels motius adduïts per al soterrament de les vies és evitar que la ciutat quedi dividida en dues parts. En aquest sentit, Josep Maria Escandell, resident de Son Forteza, recordà que «amb aquesta via de quatre carrils Palma quedarà més xapada que mai. I, encara més, des de l'Ajuntament perden una oportunitat d'or per habilitar zones verdes a Palma i fer-la una ciutat més habitable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris