nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Prop de 400 alumnes diuen adéu a la UIB

La institució acollí ahir la cerimònia de graduació dels estudiants que acaben enguany els seus estudis

L'ambient festiu presidí un any més la cerimònia de graduació dels 390 alumnes de la UIB que enguany acaben les seves carreres. La satisfacció d'una feina ben feta i la sensació de finalitzar un llarg camí amb èxit se sumà al negit que suposa l'inici d'una nova etapa no exempta de dificultats: la recerca d'una feina.

L'acte institucional s'inicià amb la tradicional processó del claustre de la UIB amb els seus corresponents símbols i vestits acadèmics, mentre sonaven les notes del ja tradicionaTrumpet Tune de Jeremy Clarck.

L'encarregat de pronunciar el parlament de graduació, en nom de tots els seus companys, va ser el recentment llicenciat en Biologia Pere Soberats, qui aprofità per felicitar els seus companys per la «feina llarga, però ben feta», que ahir arribava al seu punt culminant. Les reivindicacions pròpies dels universitaris no faltaren en el discurs del acabat de llicenciar i recordà a les autoritats la necessitat imperiosa de millorar el transport públic, l'arribada del tren al Campus o les inversions en infraestructures.

Un dels moments més emotius va ser la recollida dels diplomes per part dels alumnes amb la mirada atenta, alhora que orgullosa dels familiars i amics que assistiren a l'acte.

Durant la cerimònia també es lliuraren els premis extraordinaris de les llicenciatures que enguany han recaigut en Margalida Rosselló Riera, d'Història; Maria Magdalena Reynés Serra, de Biologia; Eugènia Garcias de Espanya, de Dret; Antoni Bordoy, Miquel Àngel Capó i Bartomeu Sales, de Filosofia; Diego de Kisai Haro, d'Història; Martín Bienvenido Fons, d'Història de l'Art; Maria Antònia Garau, de Matemàtiques; Lídia Ramon, de Psicopedagogia; Ana Maria Navarro, de Filologia Hispànica; José Vicente Martín, de Química; Eugènia Crespí, de Pedagogia i Magdalena Batle, de Psicopedagogia.

El lliurament dels diplomes de l'Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears, de la qual hi assistí la seva directora, Maria Antònia Garcia, es va fer dins la mateixa celebració, igual que el lliurament del premi de la Càtedra Mapfre que recaigué en Miquel Martínez Ledesma.

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, va ser el següent en dirigir unes paraules de felicitació als futurs professionals. Fiol expressà la seva voluntat de ferm suport a la institució acadèmica i es congratulà de l'increment d'alumnes que s'ha derivat de l'aplicació del Pla d'orientació i transició a la Universitat impulsat per la UIB i el Govern. El responsable d'Educació també aprofita l'avinentesa per felicitar l'equip rectoral per la seva «capacitat d'entrega». Per cloure les seves paraules el titular d'Educació recordà el compromís que els acabats de llicenciar tenen amb la societat, perquè «la societat és la que permet que hi hagi aquests estudis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris