nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El GOB proposa la incorporació de 10 espais naturals al Pla territorial

La mesura incrementaria un 25% la superfície protegida per la LEN

El GOB concretà ahir la seva proposta de protegir 10 espais naturals aprofitant la tramitació del Pla territorial de Mallorca (PTM). Aquestes noves àrees sumen un total de 25.805 hectàrees d'extensió i no es consideraven a la Llei d'Espais Naturals (LEN) del 1991, que preveia 47 zones.

Si el Consell Insular de Mallorca accepta la demanda dels ecologistes, la superfície preservada de l'Illa s'incrementarà un 25%.

Segons el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, les àrees proposades constitueixen indrets «amenaçats» d'alt valor ecològic i paisatgístic, ja que estam parlant de serralades, penya-segats, massissos, barrancs i d'hàbitats que contenen pinars, alzinars, garriga o ullastrars. March advertí, així mateix, que tots aquests espais reben agressions contínues de tota classe, sobretot obertures de camins, edificacions pròximes, abocaments de residuus o instal·lació de línies elèctriques o antenes.

El grup proteccionista presentà ahir mapes, fitxes i fotos que identifiquen les àrees esmentades, la relació de les quals és la següent: Maristany (Alcúdia); Marines de Montblanc i Binicaubell; cala Petita; barranc del torrent de na Llebrona; serra de s'Ermita; serra de Campos; barrancs i marina de Llucmajor; ses Fontenelles, costers de na Burguesa i puig d'en Saragossa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris