algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Comerç analitza avui la «norma de mínims amb vocació autonomista»

Cardona explicarà als agents socials de les Balears la llei Montilla

El Consell Assessor de Comerç es reunirà avui dematí a Palma per conèixer els trets fonamentals de la nova llei d'horaris comercials, que el ministre Montilla explicà als representants autonòmics reunits en la Conferència Sectorial de Comerç Interior, reunida ahir a Madrid.

Aquesta «norma de mínims amb vocació autonomista», que fixa un màxim de dotze obertures en diumenge o festiu a l'any i un mínim de vuit, deixa en mans dels executius autonòmics la decisió final. Tot i el seu caràcter restrictiu, la «llei Montilla» no satisfà les patronals del petit i mitjà comerç de les Illes, les quals exigeixen que sigui un norma «només autonòmica» la que regeixi els horaris del sector.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç manifestà la seva voluntat de retirar els nou recursos contra la regulació autonòmica desenvolupada pels parlaments de Catalunya i de Navarra i pels governs autonòmics d'Andalusia, Aragó, Astúries, les Balears, Catalunya, Catella-la Manxa i Extremadura. Tot i que no precisà quins, «poden quedar reduïts de manera considerable».

Montilla explicà als consellers de Comerç dels diferents territoris que l'avantprojecte de llei cerca «un model equilibrat que permeti la convivència dels diferents formats comercials, de manera que el consumidor hi pugui trobar una oferta àmplia i diferenciada». El ministre destacà que la norma és prou «flexible i respectuosa» amb les autonomies de l'Estat, de manera que «podran garantir l'estabilitat i la competitivitat del sector».

Però aquest no serà l'únic punt de l'ordre del dia del Consell Assessor de Comerç. L'òrgan presidit pel conseller Cardona i integrat per patronals, sindicats, consumidors i consells insulars debatrà també la proposta dels petits comerços de modificar el calendari d'obertures comercials previst per enguany. Tot i incloure dotze diumenges i festius, les patronals pactaren obrir només en cinc. Però l'incompliment de l'acord per part de les grans superfícies ha desfermat una important batalla en el si del Consell Assessor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris