cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Salgado comunicà ahir a Castillo que no pagarà el nou Son Dureta

La ministra crearà un grup d'estudi de la despesa dels estrangers

Madrid no finançarà, almanco de moment, el futur hospital de referència de les Illes Balears. Així ho comunicà ahir la ministra de Sanitat, Elena Salgado, a la consellera de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, Aina Castillo, durant la primera reunió bilateral que mantingueren ahir a Madrid les dues responsables.

Castillo ja havia anunciat sovint el seu interès que Madrid aporti doblers per a la construcció del centre de Son Espases, tenint en compte el precedent d'Astúries. Segons la consellera, «els ciutadans de les Balears mereixen, almanco, el mateix tracte que els asturians, que sí que han obtingut finançament». Tanmateix, el projecte del nou hospital continua endavant amb els fons de l'Executiu autonòmic, que hi aplicarà el model anglès: el pagarà quan comenci a funcoinar.

El cofinançament de les noves instal·lacions era una de les demandes principals de Castillo, raó per la qual es mostrà «decebuda davant aquesta negativa, però satisfeta pels altres compromisos adoptats per Salgado», va explicar.

Segons la consellera, Salgado acceptà donar suport a l'increment de finançament de la sanitat a les Illes si es compleixen els requisits poblacionals -haver crescut un 3% més que la mitjana estatal, cosa que suceeix. A més, la ministra acceptà estudiar la despesa que generen els turistes a la Comunitat i que no queda coberta. I és que, segons va precisar Castillo, les Illes Balears gasten 14 milions d'euros per aquest concepte i només en perceben 1'9 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris