algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Perspectives 'ombrívoles' pel turisme

Després de suspendre el Govern balear en matèria urbanística, s'associació hotelera d'Exceltur corregeix les tesis del l'Executiu sobre l'estat de la primera indústria de les Illes. Així declara que, durant el segon trimestre del 2004, el producte i la destinació turística de les Balears presenten «símptomes de retrocés», «problemes estructurals» i «perspectives ombrívoles» que, en el seu conjunt, no permeten preveure una bona temporada d'estiu. A tot això hi afegeixen que, entre gener i maig, la nostra Comunitat Autònoma ha registrat una caiguda del 7% quant al nombre de pernoctacions hoteleres de turistes estrangers, la més forta de tot l'Estat.

L'informe esmentat conclou que, atès «el pessimisme regnant entre les empreses turístiques», un 61'5% espera una caiguda de les vendes durant els mesos de juliol, agost i setembre. Així, Exceltur assegura que «els indicadors de vendes i de beneficis són els més baixos per al període estival» des que el juliol del 2002 aquesta associació, que integra les principals empreses turístiques espanyoles, inicià els seus estudis de perspectives a les principals destinacions de l'Estat.

El vicepresident executiu de l'Aliança per l'Excel·lència Turística -Exceltur-, José Luís Zoreda, presentà ahir a Madrid l'estudi de perspectives i evolució del segon trimestre del 2004. Allò més destacat és que, per enguany, l'entitat preveu un increment general de l'1'4% en l'arribada de turistes estrangers, «un increment inferior al que havíem previst, atesos els símptomes de retrocés preocupant i de grans problemes estructurals que presenten les destinacions de sol i platja, com és el cas de les Balears, les Canàries, Andalusia, València i Catalunya», on les pernoctacions hoteleres de visitants estrangers han patit un descens general del 5%. Segons el representant i portaveu d'Exceltur, «aquestes dades no serien tan importants si, alhora, la despesa turística no hagués caigut un 2'2% al llarg dels primers sis mesos», fins a 698 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris