lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Dos mil alumnes balears ja podran estudiar aquest curs l'Alcorà a classe

L'Estat farà complir la ràtio d'un professor per cada 10 al·lots d'ESO o Primària

LL.L./AGÈNCIES.Palma.
L'acord entre el Govern central i la Unió de Comunitats Islàmiques de l'Estat Espanyol (UCIDE) permetrà que més de 2.000 alumnes de primària i ESO amb nacionalitat marroquina, senegalesa, algeriana i d'altres països musulmans puguin fer classes de religió islàmica a les escoles i instituts. De fet, la conselleria d'Educació ja està estudiant de quina manera aplicar l'acord, ja que implicarà la contratació de professors.

En principi l'acord està previst que s'apliqui a partir de gener, en el segon trimestre del curs 2004/2005, però abans la UCIDE deu presentar al Govern central un llistat de professors que troba que són necessaris per assistir la demanda de religió musulmana. Concretament, el principi de col·laboració previst en els Acords firmats el novembre de 1992 entre la UCIDE i l'Estat i que encara no s'han desenvolupat, preveu que hi hagi almenys un professor de religió per cada deu alumnes. Així i tot, la UCIDE preveu que el primer any siguin necessaris un centenar de professors per, a llarg termini, arribar fins els 300 a tot l'Estat espanyol. El president del Consell islàmic de Balears, Lounis Meziani, tanmateix considera que els 100 docents per tot l'Estat seran «insuficients».

El conveni que Justícia vol rellançar estableix en el seu article 19 que es garanteix als alumnes musulmans, als seus pares i als òrgans escolars de govern que ho sol·licitin, l'exercici del dret dels primers a rebre ensenyament religiós islàmic als centres docents públics i privats concertats als nivells d'educació infantil, primària i secundària.

Aquest dret es podrà exercir en els privats concertats sempre que «no entri en contradicció» amb el caràcter propi del centre. L'ensenyament religiós islàmic serà impartit per professors designats per les Comunitats pertanyents a la Comissió islàmica d'Espanya, amb la conformitat de la Federació a la qual pertanyin.

Igualment, els seus continguts, així com els llibres de text relatius a la mateixa seran proporcionats per les Comunitats respectives, amb la conformitat de la Comissió islàmica. Igualment, els centres docents públics i els privats concertats es veuen obligats a facilitar els locals adequats encara que sense que això pugui perjudicar el desenvolupament de les activitats lectives.

A més, la Comissió islàmica i les seves comunitats membres, podran organitzar cursos d'ensenyament religiós als centres universitaris públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris