algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Castillo demana avui a Salgado més finançament per a la sanitat balear

El Consell de Salut dugué a terme ahir la seva reunió de constitució

La consellera de Salut i Consum del Govern balear, Aina Castillo, sol·licitarà avui a la ministra de Sanitat, Elena Salgado, un increment del finançament per a les Illes en el que serà el seu primer encontre bilateral. Aquest va ser un dels punts que la titular de salut de l'Arxipèlag va analitzar ahir a la sessió de constitució del Consell Balear de Salut.

Castillo recordà que la situació deficitària de la sanitat pública balear es xifrà inicialment en més de 140 milions d'euros. Això, sumat a l'augment poblacional que pateix la nostra comunitat, entre un 14 i un 15 per cent, justificaria, segons la consellera, un increment de la dotació econòmica. «Nosaltres som una comunitat eminentment receptora i per això necessitam un finançament millor per poder atendre la població desplaçada correctament», sentencià.

El Consell Balear de Salut és el màxim òrgan assessor en matèria sanitària del Govern i la Conselleria. Entre les seves funcions també hi figuren les de formular propostes i recomanacions a les administracions en relació a la salut de la població.

El Consell Balear es reunirà com a mínim cada sis mesos, «però es podrà convocar sempre que hi hagi alguna proposta o iniciativa susceptible de debatre», segons explicà Castillo, qui precisà «ha de ser un òrgan dinàmic i participatiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris