nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Matas surt airós d'una entrevista «anticatalanista» i punyent de Jiménez de Losantos a la ràdio

El periodista se sent traït i «abandonat» pel president

LL.L./M.FUENTES. Palma.
El president Jaume Matas va sortir ahir «indemne» d'una entrevista molt punyent que li va fer el periodista Federico Jiménez de Losantos a la Cadena Cope.

Jiménez de Losantos és conegut pel seu discurs clarament antiesquerrà i antinacionalista. Si fins ahir havia alabat el president Jaume Matas -especialment pel seu pas pel Ministeri de Medi Ambient i pel Pla Hidrològic Nacional-, ahir li mostrà les dents. Aquestes són les parts més interessants de la conversa entre el periodista natural de Terol però resident a Madrid i el president balear.

-Per què ens ha abandonat als de Terol, que ja només confiàvem en vostè per defensar-nos de l'expansionisme barcelonès?

-No, jo crec que això no és exactament així i, en qualsevol cas, nosaltres estam absolutament d'acord a participar en un projecte embrionari, un projecte de col·laboració i cooperació amb Catalunya i amb altres regions...

-No, amb altres regions no, amb València i amb Aragó, que no n'hi ha més a l'antiga Corona d'Aragó. I amb un trosset de França.

-No hi ha cap al·lusió a la Corona d'Aragó ni la hi pot haver, i crec, a més, que la nostra presència precisament garantirà que això no es produeixi, perquè les Balears i el seu Govern mai no han estat sospitosos de permetre cap tipus d'ingerència ni cap tipus de colonialisme. Ara, des del respecte i en pla d'igualtat, de respecte a l'autonomia de les Illes Balears, i dins una construcció d'igual a igual, és en el que nosaltres creim que tenim àmbits de col·laboració i cooperació.

-Però, don Jaume, si existeix un projecte que es diu Espanya, en el qual Catalunya, les Balears i d'altres hi col·laboren; si hi ha un projecte que es diu Unió Europea, que és en un àmbit precisament econòmic i de creixent interdependència, per què crear un altre 'euro-no-sé-què', que és aquesta regió que no té cap activitat clara i concreta diferenciada ni d'Espanya ni de la UE? Expliqui-ho.

-Exacte, ni té per què tenir-les, només aquelles dins l'àmbit estricte de la col·laboració i la cooperació per defensar millor els nostres interessos. Per exemple, el flux de relacions amb Catanya i amb altres regions d'Espanya és immens i creim que és una gran oportunitat per potenciar corredors de comunicacions i de transports. (...) Li donc garantia absoluta que no es permetrà cap ingerència de Països Catalans ni qüestions d'aquests tipus.

-Però, don Jaume, em permetrà que li digui que no l'entenc absolutament gens. Vostè la setmana passada va crear l'Eix de la Prosperitat amb Camps i Esperanza Aguirre, i aquesta setmana crea 'allò que sigui' i això de Maragall, l'euroregió del Lleguadoc i l'Albarracín. Maragall sempre s'ha referit a l'antiga Corona d'Aragó. De moment em tranquil·litza saber que, no ens colonitzaran en els Montes Universales.

-Li ho garantesc.
-No sap vostè l'alegria que em dóna. Què passa? Què Maragall se sumarà també a l'Eix de la Prosperitat?

-No, en absolut. Som compatibles però diferents.
-Ens arriben e-mails des de Mallorca dient que això és una operació d'imatge per oblidar el cas Rasputín. No serà veritat?

-Jo crec que, desgraciadament, el mal està fet i aquest gran error ens ha perjudicat moltíssim. És un error d'un polític que ja ha assumit la seva responsabilitat.

-Però és que la nostra audiència diu que per ventura això és una manera de fer tancar la boca als catalanistes que sempre estan a sobre seu.

-Mai no permetrem cap tipus d'ingerència, perquè el Govern no és sospitós.

-Aguirre va dir la setmana passada que havia de dialogar així, de qualsevol manera?

-No me'n record.
-Baviera s'hi sumarà. I Sicília, també?
-Miri, les illes de la Mediterrània probablement no seria gens descartable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris