algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Condemnada una dona de 74 anys per mossegar i colpejar tres guàrdies civils

La denunciada, que sosté que va ser la víctima, acudí al judici d'ahir amb collaret i enguixada

El titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Inca condemnà ahir una dona de 74 anys per haver mossegat i agredit amb un gaiato tres guàrdies civils a Pollença. Els agents resultaren ferits després de l'agressió, però la dona sosté que ella fou la víctima.

El problema sorgí quan uns operaris de Gesa acudiren a una finca de Pollença per recol·locar unes línies elèctriques en un tram on la carretera havia de ser eixamplada. La propietària dels terrenys i el seu espòs s'encararen amb els tècnics, que no pogueren realitzar l'obra prevista.

La Guàrdia Civil va tenir coneixement del que havia ocorregut i l'endemà, quan els treballadors tornaren a aquells terrenys, els agents també hi anaren per si la situació es complicava i era necessària la seva intervenció. En efecte, la dona i l'espòs es posaren molt nerviosos i es registraren de nou moments de gran tensió, que no anaren a més.

Dijous es repetí l'episodi, però aquesta vegada de les paraules es van passar als cops, segons quedà acreditat ahir en el judici ràpid que es dugué a terme a Inca. Un alferes i dos guàrdies civils intentaren calmar la senyora, però van rebre cops amb un gaiato, puntades de peu i, un d'ells, fou mossegat al pit. L'incident va ser greu, però els agents decidiren no procedir a la detenció de la senyora, sobretot per la seva avançada edat. Tot i així, feren un atestat i la denunciaren per lesions i desobediència greu als agents de l'autoritat.

Divergència
La versió de la senyora, en canvi, no té res a veure amb la que ha cregut el jutge. De fet, a les 11.30 hores d'ahir la veïna de Pollença comparegué als jutjats d'Inca amb un collaret i un braç enguixat, i assegurà que les lesions que presentava eren fruit dels cops que va rebre durant la baralla.

El magistrat escoltà les versions de l'alferes i dels dos guàrdies, i després també interrogà l'acusada. Les fonts judicials consultades indicaren que el seu espòs, quan es produí la brega, no va intervenir-hi i que, per tant, contra ell no hi havia cap imputació.

Per la seva banda, els funcionaris de la Benemèrita, que pertanyen a la caserna de Pollença, negaren de manera categòrica que tenguessin res a veure amb les lesions de la denunciada i afegiren que els ferits foren ells.

Els lesionats presentaren informes mèdics que confirmaven la seva versió i recalcaren que la seva actuació consistia a protegir els treballadors que havien d'instal·lar les esmentades línies elèctriques.

Poc després d'escoltar les dues parts i de valorar les proves aportades, el jutge dictà una sentència per la qual condemnava la veïna de Pollença pels delictes de lesions i desobediència greu als agents de l'autoritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris