algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Només el 65'8% dels exàmens de selectivitat s'han contestat en català

Aquesta xifra suposa un lleuger increment respecte de l'any passat

El 65'8 per cent dels exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat realitzades a les Illes Balears el mes de juny passat es contestaren en català. Aquesta xifra representa un lleuger increment del 2'7 per cent respecte de les dades que es recolliren l'any anterior i de prop de sis punts en els darrers dos anys. Des de l'any 2001 s'ha augmentat més de quinze punts el nombre d'exàmens de selectivitat contestats en català a les Illes Balears.

Aquest còmput contempla només les assignatures en les quals la llengua catalana és únicament vehicle d'expressió i per això s'exclouen les matèries de llengua catalana, llengua espanyola i estrangera.

Pel que fa als resultats per illes, Menorca és on més exàmens s'han respost en la llengua pròpia de les Illes Balears amb un total del 84'5 per cent, seguit de Mallorca amb el 62'5 per cent i les Pitiüses amb el 57'6 per cent.

Aquest augment suposa que en els darrers cinc anys s'ha produït un increment general de l'ús de la llengua catalana a les proves de selectivitat d'un 24'1 per cent en el conjunt de les Illes. A Mallorca suposa una millora del 21'2 per cent un 20'6 per cent a Menorca i un 36 per cent a Eivissa i Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris