muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La Universitat assessorarà «Diari de Balears» en matèria lingüística

L'acord vol afavorir una llengua catalana «àgil i apta» per a la comunicació

C.ROIG. Palma.
La Universitat de les Illes Balears (UIB) assessorarà Diari de Balears en matèria lingüística per tal d'afavorir un dels principals objectius del mitjà: la consolidació d'un model de català «apte, àgil i adaptat a la societat a què es dirigeix». Així ho especifica l'acord que ahir ratificaren el rector de la institució acadèmica, Avel·lí Blasco, i el vicepresident de l'empresa editora del diari, Hora Nova S.A., Sebastià Ginart.

L'acord preveu que el departament de Filologia Catalana de la UIB concedeixi una beca de col·laboració a temps parcial per dur a terme una anàlisi del model de llengua utilitzat per Diari de Balears i assessorar els seus redactors sobre les qüestions lingüístiques que se suscitin.

A més a més de l'orientació lingüística, el conveni estableix que ambdues organitzacions col·laboraran en la realització del projecte de recerca «El català escrit en la premsa diària de les Illes Balears», que permeti que la llengua escrita s'ajusti als registres cultes emprats tradicionalment a les Illes Balears i que, alhora, sigui un llenguatge que els lectors puguin identificar com a propi.

El vicepresident d'Hora Nova, Sebastià Ginart, va qualificar la signatura d'aquest conveni com a «col·laboració inestimable per poder mantenir l'aventura que suposa Diari de Balears».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris