muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els usuaris del tren reclamen tarifes segons el poder adquisitiu

Volen inversions fortes per fomentar l'ús del transport públic


L'Associació d'Usuaris del Tren reclama que el preu dels bitllets del transport ferroviari s'establesqui tenint en compte la capacitat adquisitiva dels viatgers.

Guillem Ramis, portaveu d'aquesta organització, explicà a Diari de Balears «que no hem d'oblidar que parlam de transport públic i, per tant, demanam que el seu cost s'adeqüi a criteris semblants als de la seguretat social. És a dir, igual que no paga qui més malalt està tampoc és just que el desplaçament d'una persona que ha de venir de Manacor a Palma amb tren sigui més car que el d'una que hi va des de Marratxí».

El mateix Ramis comentà que «volem que s'establesquin una sèrie de tarifes segons les possibilitats econòmiques de cadascú. Per exemple, no pot ser que en els autocars de l'EMT els infants paguin a partir dels vuit anys i en el tren hagin de pagar a partir dels quatre».

Una altra de les demandes de l'Associació d'Usuaris del Tren és la creació de bitllets múltiples, per exemple d'una dia, d'una setmana o de quinze dies, amb descomptes especials. Però sobretot volen un bitllet anual per als usuaris habituals. En aquest sentit, des de l'organització critiquen que els usuaris del tren de Sóller, que és una empresa privada, disposin d'un bonus anual que permet fer tots els viatges que es vulguin per setanta cinc euros; i, per contra, els usuaris d'una empresa pública, Serveis Ferroviaris de Mallorca, no tenen aquesta possibilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris