algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Treball implicarà els estrangers en la prevenció de riscs laborals

El Govern xifra en 52.000 aquest col·lectiu, un 12% del total

La Conselleria de Treball i Formació iniciarà aquest mes una campanya informativa sobre prevenció de riscs laborals i dirigida exclusivament als treballadors estrangers de les Balears. Un col·lectiu que representa unes 52.625 persones, el 12% del conjunt d'afiliats a la Seguretat Social. La campanya se centra en tres sectors -construcció, agricultura i hoteleria- i pretén incidir en els drets i deures dels treballadors, en la indentificació dels riscs i en algunes recomanacions sobre la prestació de primers auxilis.

El conseller Cristòfol Huguet i el director de l'Insitut de Salut Laboral -Islib-, Fernando Villalobos, presentaren ahir la iniciativa, que consta d'uns tríptics i fulletons editats en tres idiomes -castellà, francès i anglès- i que se distribuiran a través de les oficines d'Estrangeria de la Delegació del Govern i les dependències de les organitzacions sindicals. Huguet explicà que «és important que els treballadors que vénen de fora col·laborin en la reducció de la sinistralitat laboral a través d'una pràctica segura en el seu lloc de feina».

El conseller de Treball assenyalà que dels 431.104 afiliats a la Seguretat Social, uns 52.625 són estrangers. D'aquests, 25.558 són europeus i la resta (27.067) extracomunitaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris