algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears i Catalunya demanaran juntes més finançament en sanitat

Matas i Maragall pressionaran perquè ZP solucioni les mancances


Balears i Catalunya faran front comú per reivindicar davant el Govern central més finançament en matèria de sanitat.

Tant el Govern balear com la Generalitat de Catalunya són conscients del dèficit sanitari que arrosseguen, en ambdós casos generat per l'increment de la població desplaçada, i per aquest motiu han decidit pressionar perquè el gabinet de Zapatero compensi aquesta situació.

Pasqual Maragall assenyalà, a la roda de premsa posterior a la cimera bilateral, que es farà una feina conjunta perquè «els sacrificis que feim les comunitats riques es vegi recompensat en aquelles matèries en les quals tenim més dificultats».

A més a més, el president de la Generalitat manifestà la seva esperança que Catalunya i Balears no siguin les úniques comunitats que reclamin més finançament estatal per tal de mantenir una sanitat pública amb garanties i sense massificacions.

El president del Govern balear, Jaume Matas, lliurà a Rodríguez Zapatero -durant la reunió que ambdós mantingueren dijous passat- un document que xifra en 2.500 milions d'euros «extra» la quantitat neccesària per fer front a les necessitats sanitàries i educatives de les Illes. Cal recordar que l'increment del finançament de Madrid pel que fa a la sanitat i a l'educació és la principal reivindicació del Consolat respecte del Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris