algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern central destina a Balears 4 milions per a noves tecnologies

Calvià, Formentera i el Nord de Mallorca es beneficiaran de 20 accions

El Govern central ha aprovat la inversió d'un total de 3'93 milions d'euros a noves tecnologies a les Balears, que es complementaran amb 2'8 milions més que posaran les administracions illenques. Així ho va anunciar ahir el màxim representant de la institució a les Illes, Ramon Socias.

El delegat del Govern va explicar que aquesta inversió va ser aprovada la setmana passada per la Comissió de Temes Autonòmics de l'Executiu central i que la següent passa serà la firma d'un conveni amb el Govern balear per desenvolupar els dos projectes prevists: «Ciutats digitals» i «Internet a l'Escola».

El primer dels projectes està dotat per part del Govern central amb 2'4 milions d'euros i el seu objectiu final és «la promoció de la societat de la informació». En concret, la idea és desenvolupar-lo a Calvià, Formentera i la Mancomunitat del Nord de Mallorca, zones que han estat elegides com a «pilots». Els municipis beneficiats es beneficiaran d'unes inversions entre enguany i el 2007 que promouran la teleadministració, el comerç i negoci electrònic, el teletreball, la teleformació, la telemedicina, la gestió de serveis i la implantació de la societat de la informació en col·lectius amb requeriments especials i en el món de la cultura, el turisme i l'oci. Tots aquests conceptes es desenvoluparan amb xarxes d'alta velocitat.

Aquest programa preveu 18 actuacions concretes com són la construcció d'una plataforma digital; la creació d'un portal web per cada municipi; el cablejat de 16 escoles i el repartiment de 180 ordinadors als centres docents de Calvià i Formentera; la realització de cursos; l'ampliació de les plataformes webs turístiques; la posada en marxa d'un sistema d'allotjaments; la dotació d'ordinadors als ajuntaments i la potenciació de les gestions ciutadanes amb l'administració a través de la web, entre altres. Igualment, entre altres accions es realitzaran campanyes de sensibilització i divulgació, es crearan punts públics d'ús d'internet i es donaran subvencions per a la banda ampla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris