algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Baixa afluència de clients a les grans superfícies en un altre diumenge de portes obertes

El petit i mitjà comerç es va mantenir tancat

Malgrat les reiterades protestes que han realitzat les associacions de petits i mitjans empresaris de Mallorca, les grans superfícies i algunes conegudes franquícies ahir van tornar a obrir les seves portes. L'afluència de públic va ser bastant escassa als grans magatzems del centre de Palma i una mica més intensa als hipermercats de l'Illa. Tal com va reconèixer Àngel Castillo, gerent i responsable de planta d'El Corte Inglés, «la jornada ha estat baixa en afluència de públic i en vendes. El petit comerç no hi ha acompanyat i el bon temps convida a ser a la platja».

L'obertura d'ahir correspon a un dels set diumenges o festius qualificats com a «sense interès comercial» que van ser autoritzats pel Govern balear. El conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, d'acord amb el Consell Assessor de Comerç, va autoritzar l'obertura comercial durant 12 diumenges o festius el 2004 per complir amb la llei, encara que només cinc tenien interès empresarial. El mateix Govern i el petit i mitjà comerç van interpretar que els grans no obririen cap dels dies «sense interès», però el 20 de juny van decidir fer-ho.

Pimeco va acusar el gran comerç de voler destruir «unes regles de joc al sector» encaminades a permetre el descans dels treballadors i a generar «uns hàbits de consum» amb l'únic objectiu d'intentar aniquilar el teixit que forma el comerç tradicional».

Més enllà d'aquesta polèmica, el client valora positivament l'obertura dels «grans» tots els dies festius que estiguin autoritzats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris