algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El pessimisme arrela a les llars, alhora que el consum perd fortalesa

La majoria d'indicadors econòmics de les Balears palesen que el pessimisme comença a arrelar a les llars, alhora que el consum perd fortalesa. Si bé és cert que la despesa mitjana per persona augmentà un 12,7% nominal durant el primer trimestre de 2004, l'Enquesta Contínua de Pressuposts Familiars de l'INE assenyala que un 64% de les famílies balears manifesta que tenen algun grau de dificultat per arribar a final de mes.

El darrer informe de conjuntura del Centre de Recerca Econòmica -CRE- de Sa Nostra i la UIB confirma que l'economia de les Balears continua estancada, amb un creixement del PIB de l'1%. I sense parlar de crisi, indiquen que la situació és «preocupant, fràgil i vulnerable».

Un fet -l'estancament de l'evolució econòmica de les Illes- que té conseqüències directes sobre el consum de les llars, que creix al mateix ritme que el Producte Interior Brut i, per tant, amb els mateixos símptomes d'atonia que la majoria de sectors productius de la Comunitat. El pessimisme de les famílies genera a hores d'ara dubtes sobre la fortalesa del creixement del consum a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris