bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Palma, una bogeria de pols i de renou

Més de vint obres s'estan duent a terme per causes diverses al centre durant els mesos d'estiu

ALBA GONZÀLEZ.Palma
Sembla que durant aquest estiu les obres es multipliquen al centre de la ciutat. Són molts els carrers que pateixen talls, canvis de sentit o fins i tot tancaments, cosa que provoca que els turistes passegin entre taulons de fusta i barrils de ciment. Actualment s'estan executant 22 obres per diferents causes. Al centre es treballa en la millora de paviments, drenatge i enllumenat públic (Bisbe Campins, Joaquim Botia i Santiago Rusiñol); des d'Antoni Maura fins a Jaume III, la via pública està afectada per la instal·lació del sistema de recollida pneumàtica; via Sindicat, per la remodelació de les voravies; i el carrer de Morey, pels treballs de les noves oficines de Turisme. D'una manera o una altra, la pols i el renou converteixen el centre antic de Palma en un espai insuportable, però no només per als ciutadans o comerciants, sinó també per als turistes que ens visiten.

«L'activitat comercial s'ha vist notòriament perjudicada per la manca de planificació d'aquestes actuacions», sostenen els responsables del sector. En aquest sentit, l'Associació Empresarial del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) denuncia el fet que cada estiu, en plena temporada turística amb afluència de visitants a Palma, s'ofereixi una imatge de «caos lamentable» a conseqüència de les obres que s'hi duen a terme. Molts dels carrers aixecats són travessies comercials, per la qual cosa els comerços que hi estan situats n'estan patint les conseqüències. A més, la circulació es veu molt afectada i fins i tot hi ha zones a les quals és impossible accedir-hi.

Davant aquesta situació, Pimeco insta l'Ajuntament que faci una planificació amb l'objectiu d'evitar que durant els «mesos motor» de l'economia balear, és a dir, durant la temporada d'estiu, Palma es vegi «col·lapsada i amb una imatge tan desoladora». «L'única imatge de la ciutat que s'enduen els turistes són les obres», afirma en aquest sentit el president de l'agrupació, Demetrio Peña. Així mateix, criticà que no existeixi una normativa que prohibeixi aquests treballs als mesos de juliol i agost, i apunta que «moltes vegades operaris d'una empresa arreglen una voravia i poc després uns altres la tornen a obrir».

En la mateixa línia que Peña es pronuncia el portaveu del grup municipal del PSM, Pere Muñoz, que denuncia especialment els treballs que s'estan desenvolupant en el tram comprès entre Antoni Maura i Jaume III.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris