nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

L'Ajuntament aprova la reparcel·lació i urbanització del polígon industrial

Ocuparà una superfície de 168.000 metres quadrats i inclourà una zona verda

G.VICENS/G.MAS. Felanitx
Després d'anys d'espera, el polígon industrial de Felanitx està agafant forma. Aquests dies, l'equip de govern de l'Ajuntament ha aprovat diversos projectes que afecten la reparcel·lació i urbanització del futur polígon industrial, que s'ubicarà a la sortida de Felanitx en direcció a Campos. Aquesta zona de serveis ocuparà una superfície de 168.000 metres quadrats, que vénen a ser unes 23 quarterades. D'aquests 168.000 metres quadrats, es preveu dins el mateix polígon la construcció i equipació d'una àrea verda de 16.800 metres quadrats i una d'esportiva de devers 3.400.

De la resta de metres urbanitzables s'han parcel·lat solars de 800, 1.000, 1.500, 2.000 i 3.800 metres quadrats de superfície, que s'oferiran en funció dels metres quadrats que hagin de demanar les diferents empreses que s'han d'establir al futur polígon industrial de Felanitx. El projecte d'urbanització de la zona de serveis estableix la distribució dels 57 solars que es parcel·len, ubicats en cinc carrers dotats de serveis. El carrer principal serà el de Son Negre, que coincidirà amb l'actual camí de foravila que es dirigeix al llogaret felanitxer d'aquest mateix nom. Les altres vies del futur polígon seran els carrers Quetglas, Son Cerdà i del Puig de Sant Nicolau. Entre aquests n'hi haurà un de transversal que es denominarà carrer del Castell, que coincideix amb l'antic camí vell que duia fins al carrer de Santueri.

L'empresa que actualment gestiona la urbanització del futur polígon és Gestur Balear i ja és la propietària de 25 solars habilitats per a les empreses, mentre que dels 57 existents en total, unes 32 parcel·lacions ja són propietat de particulars. El cost de la urbanització de l'àrea de serveis serà de 6.356.000 euros.

Aquests dies, i fins a un termini d'un mes, el projecte de reparcel·lació i urbanització del polígon es troba en exposició pública a la oficines municipals de l'Ajuntament de Felanitx. D'aquesta manera els veïns afectats o simplement els interessats podran consultar-lo o fer-hi les al·legacions oportunes.

Segons les previsions del Consistori, a finals d'enguany mateix podrien començar ja les obres d'un polígon que ha estat reivindicat moltes vegades pel sector industrial felanitxer, que ha hagut de sol·licitar-ne la construcció a causa de la manca d'espai de les indústries ubicades dins el nucli urbà del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris