algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Un grup de 60 al·lots aprèn les tècniques de salvament a cala Agulla gràcies a la Creu Roja

Les jornades dirigides a al·lots d'entre 8 i 14 anys es realitzaran durant els mesos de juliol i d'agost

X. FERRER.Capdepera
Enguany seran 60 els infants que es podran beneficiar de les Jornades de Seguretat i Autoprotecció a la mar, desenvolupades per la Creu Roja a la platja de cala Agulla. Després de l'èxit obtingut en l'edició de l'any passat, s'ha volgut ampliar l'oferta de places. L'objectiu dels cursos és explicar als més petits habilitats bàsiques de socorrisme i salvament, molt útils per a tots aquells que viuen en zones costaneres. Es tracta que puguin afrontar sense problemes les situacions difícils que se'ls presentin a ells o a altres persones.

Els assistents, d'entre 8 i 14 anys, realitzen tot tipus d'activitats a dins i a fora de l'aigua. El programa consta d'elements esportius, de contingut i d'esbarjo. Així, s'intenta conscienciar els més petits de la necessitat d'uns estiraments abans de realitzar l'activitat física del dia. Es pretén que els infants s'ho passin d'allò més bé i alhora sàpiguen de quina manera han de reaccionar si es presenta cap contratemps: la telefonada d'auxili, el significat de les banderes, els primers auxilis que s'han d'efectuar en cas d'ofegament o el coneixement del material del socorrista. Aquestes jornades es porten a terme durant l'època estival, els mesos de juliol i d'agost i els participants es divideixen en quatre grups: dos durant el mes de juliol i dos més per agost. Els encarregats d'impartir aquests cursets són professionals de la Creu Roja del municipi de Capdepera. Encara que s'ha intentat dur el projecte a altres platges del Llevant, no ha estat possible per la falta de finançament. Es tracta, doncs, d'una proposta innovadora en l'àmbit estatal i no n'existeix cap altra d'aquestes característiques a la zona on s'ha formulat.

És cert, en tot cas, que es preparen altres activitats dirigides a aquest col·lectiu. D'aquesta manera, es vol que els pares puguin triar la millor opció perquè durant els mesos d'estiu els seus fills gaudeixin de la platja mentre aprenen nocions de salvament i autoprotecció a la mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris