nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

El Govern projecta un pla d'usos per a la històrica finca de Son Real

Es preveu que per setembre les tasques ja estiguin adjudicades

Des de la Conselleria de Turisme del Govern balear es projecta un pla d'usos a la finca de Son Real, situada al terme municipal de Santa Margalida i que el Govern de Progrés va adquirir amb fons de l'ecotaxa. Carles Pizà, director i gerent de l'Institut d'Estratègia Turística -Inestur-, afirmà la setmana passada que el pla «gairebé està llest i esperam que les tasques es puguin adjudicar pel mes de setembre». Tal com va informar Pizà, es pretén intervenir en tres àrees diferenciades de la finca de Son Real i adequar-ne els espais. Quant a la primera zona d'actuació, «la finalitat serà d'investigació» per continuar les excavacions arqueològiques que han anat avançant al llarg dels darrers anys.

A la segona zona d'intervenció, s'hi construiran diferents habitatges per als treballadors de la finca i, per acabar, a la tercera àrea «s'hi habilitaran unes aules per a conferències, sales de juntes i un centre d'interpretació de la finca amb tota la informació obtinguda», en paraules del gerent d'Inestur. D'altra banda, i en la mateixa línia, l'Executiu autonòmic pretén obrir un centre de producció de races autòctones de Mallorca a la propietat pública de Son Real, amb la intenció que sigui un atractiu turístic.

Els fins d'aquest programa per a espècies autòctones, a part del vessant turístic, seran la creació d'un banc de genètica, l'increment de la puresa i la selecció de les races, la millora agroambiental de la finca, la realització de campanyes de divulgació i la promoció de productes propis. El juny passat es va firmar el conveni de col·laboració per al projecte entre el director general d'Ordenació i Planificació Turística i vicepresident d'Inestur, Josep Aloy; el president del Patronat de Races Autòctones de les Illes Balears -Praib-, Martí Ferrer; i el director general de la Conselleria d'Agricultura, Gaspar Oliver.

La compra de la finca de Son Real va ser la primera adquisició del Govern balear a través de l'impost turístic amb un cost de gairebé dotze milions d'euros.

Amb l'Executiu format pel Pacte de Progrés s'agilitaren els tràmits per adquirir aquesta àrea, que és de titularitat pública des de l'any 2002, i ara el Govern actual en continua la tasca amb l'elaboració del projecte que servirà per gestionar els terrenys, de 395 hectàrees.

La compra es va efectuar amb vista a tot un seguit d'actuacions pensades per protegir, potenciar i donar a conèixer uns valors arqueològics, paisatgístics i ecològics que fan que aquest espai sigui únic en tota l'illa de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris