bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

L'Ajuntament demana ajuda per rehabilitar el camí vell de Lluc

La subvenció s'adreça al Pla de desestacionalització turística del Govern

C. MORENO. Escorca.
L'Ajuntament d'Escorca ha demanat una ajuda a la Conselleria de Turisme del Govern balear per tal de rehabilitar el camí vell de Lluc, una de les rutes senderístiques més importants d'aquest municipi de la serra de Tramuntana. La subvenció ja ha estat sol·licitada al Pla de desestacionalització turística que ha impulsat la Conselleria de Turisme. En paraules del batle d'Escorca, Antonio Gómez, «el que volem és restaurar i realitzar una millora en el camí vell de Lluc, que s'inicia devora la benzineria de Lluc i finalitza al costat de l'església de Cala Tuent».

La rehabilitació d'aquest itinerari permetrà que es recuperi el trespol del camí, les marjades i alguns elements tradicionals com és el cas de la font de sa Calobra. Així mateix, es millorarà la senyalització existent. Amb aquest projecte, l'objectiu de l'equip de govern és fomentar el turisme al municipi d'Escorca i deixar en estat òptim aquesta ruta senderística, que en alguns punts es troba deteriorada. El cost total del projecte ascendeix a 300.506 euros.

En aquests moments, la major part dels camins de ferradura d'Escorca es conserven. El camí vell de Lluc és tal vegada el més conegut. La part que trobam a Escorca correspon al camí de carro empedrat que es construí al principi del segle XVIII, encara que una part està asfaltada. Altres camins importants són el de Mancor, d'Alaró, el de Sóller per Escorca i el de Sóller per sa Calobra, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris