nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'operació de Duanes confirma que l'Illa és lloc de pas de grans partides d'haixix

Els dos detinguts pertanyen a una xarxa que introduí unes 10 tones de droga les darreres setmanes

88100

Es trobaren 43 farcells d'haixix en una casa de Son Servera, i 1.055 quilos a la caravana.

P.M. / E.L. Palma.
La intervenció de 2.495 quilos d'haixix a Alcúdia i a Son Servera divendres passat, ha suposat, entre altres aspectes, confirmar que l'Illa és un «lloc de pas» de grans partides per a xarxes internacionals de narcotraficants.

La quantitat exacta d'haixix que intervingueren divendres passat als dos nuclis esmentats els agents de l'Àrea Operativa de Vigilància Duanera és de 2.495 quilograms. Una partida que suposa 728.000 euros en preu de majorista i que, una vegada adulterada la droga, suposaria xifres superiors als tres milions d'euros en el «mercat negre».

Però l'aspecte més destacat, més i tot que la importància de l'operació i de l'haixix confiscat, és la confirmació que l'Illa és un «lloc de pas» de la droga per a grans organitzacions internacionals. És així des de fa anys, però ara la novetat seria que en la xarxa no s'hi troba implicat cap dels «històrics» de Mallorca respecte del tràfic d'haixix.

En l'operatiu desplegat despús-ahir es va arrestar un ciutadà amb nacionalitat francesa però nascut a Orà (Algèria), que es defineix com «un peus negres», i un marroquí resident al carrer de Manacor de Palma. El primer va ser detingut a Alcúdia i era l'encarregat de desplaçar-se a Barcelona amb el vehicle, en el qual duia una càrrega de 1.050 quilos d'haixix. El marroquí va ser arrestat en una casa de camp situada al terme municipal de Son Servera, on es confiscaren devers 43 farcells de la mateixa substància, amb un pes de 1.445 quilos.

Els agents adscrits a l'Àrea Operativa de Vigilància Duanera porten diversos mesos d'investigació, en estreta col·laboració amb els seus homòlegs francesos. En aquest període de temps s'han detectat viatges del «peus negres» amb l'autocaravana a València i a Barcelona. Se suposa que des d'allà es trasllada la droga per carretera a França i a altres països de l'Europa central. L'autocaravana havia estat sostreta a França i li havien canviat les plaques de matrícula.

Fa uns anys l'Illa era també un lloc de pas de grans partides, però amb una diferència: eren narcotraficants mallorquins els qui organitzaven -o fins i tot hi participaven- el trasllat dels paquets des de les costes del nord del Marroc fins a Mallorca, mitjançant un acord amb les grans xarxes, que pagaven els mallorquins o els residents a l'Illa amb una quantitat de la partida. En aquesta ocasió l'Agència Tributària ha donat un cop dur al tràfic d'haixix.

Com a curiositat, s'ha de comentar que a un dels farcells en lloc d'haixix hi havia totxos i fang. Sembla que es tracta d'un estratagema del venedor marroquí per enganyar el comprador en relació amb el pes de la mercaderia. També és destacable que l'haixix intervingut és resina, és a dir, d'una gran puresa, cosa que entre altres detalls significa que es pot adulterar per obtenir-ne així majors quantitats per a la venda als consumidors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris