muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Homenatge dels municipis de la comarca als residents estrangers

Sóller, Deià i Fornalutx premien la fidelitat i la integració dels veïns

Divendres vespre es va celebrar al Museu de Sóller-Casal de Cultura el ja tradicional homenatge als més distingits o integrats residents estrangers dels municipis de Sóller, Fornalutx i Deià. Unes 200 persones, convidats, amics i veïns dels residents estrangers honorats es reuniren al jardí de casal.

Enguany, la distinció ha recaigut en el matrimoni format pel professor Jean Dausset, premi Nobel de Medicina, i la seva esposa, Rosa Mayoral, residents a Biniaraix (Sóller); el pintor americà Ross Abrams, que viu a Deià des de fa molts anys, i el veí de Fornalutx Hans Erik Jean Nicou, un empresari suec relacionat amb la vila, on els seus pares ja varen ser uns dels primers estrangers que hi compraren cases.

Els presentadors dels homenatjats foren el Dr. Josep Tomàs Montserrat, a càrrec del matrimoni Dausset (es dóna la circumstància que enguany el professor Jean Dausset ha de ser nomenat fill adoptiu de Sóller); el director del Museu, Josep Ensenyat, que presentà el pintor Ross Abrams, i la directiva del Casal de Cultura Magdalena Pallicer, que va llegir els apunts biogràfics i la trajectòria de Hans Erik J. Nicou.

En representació dels ajuntaments hi acudiren els batles de Sóller i Fornalutx, Carles Simarro i Joan Albertí, i el regidor de Cultura de Deià, Fernando Unzueta, els quals varen lliurar les distincions commemoratives als seus veïns. Tots ells tingueren paraules d'agraïment per l'enriquiment que ha suposat als diferents municipis comptar amb la presència d'aquestes persones -considerades per tothom com uns veïns més- al llarg dels anys.

Jaume Ensenyat, president del Casal de Cultura, presentà l'acte, que culminà amb un concert d'havaneres i música popular a càrrec de la coral Pro Música Chorus i amb un refresc que el públic aprofità per visitar les exposicions del Museu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris