algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Més de 1.000 veus diuen no a les autovies a Campanet

Els antiautovia llançaren dures crítiques al Govern balear, UM i l'Administració central

88050

La plaça Major de Campanet fou el punt de trobada de més de mil persones.

C.MORENO. Campanet.
Més de 1.000 persones es concentraren a partir de les nou i mitja d'ahir vespre a la plaça Major de Campanet per mostrar el seu rebuig a les autovies projectades pel Govern de Jaume Matas. Les plataformes antiautovia i el GOB triaren en aquesta ocasió Campanet perquè és el municipi més afectat per les obres de l'autovia a sa Pobla. Ahir destacà l'absència de polítics. Entre les cares conegudes, l'exconseller d'Educació, el campaneter Damià Pons, i el coordinador d'EU, Miquel Rosselló.

L'ambient lúdic i festiu es compaginà amb el caràcter reivindicatiu de la festa a través de la lectura d'un manifest per part de la portaveu de les plataformes, Lucy Collyer, en el qual no faltaren les dures crítiques a Partit Popular, UM i PSOE: «Hem d'aturar la carrera d'aquest Govern somnàmbul, d'aquest executiu de zombis, d'aquest boxador sonat que s'aguanta amb la partida perduda! I els hem d'aturar nosaltres perquè no els pararà la incompetent ministra, ni el somriure congelat del president del Govern d'Espanya».

Els antiautovia es dirigiren directament al president del Govern central: «Zapatero, a tu t'ho deim: no ens fallis. Autopista no! I ja fas tard! Consentiràs que es riguin de tu a la cara? Consentiràs que passin per damunt de la gent d'aquest poble?».

A més de la lectura del manifest, Miquel Àngel Llonovoy féu la seva pròpia reflexió crítica. Així mateix, una projecció audiovisual sobre les obres que es duen a terme per construir l'autopista de Llucmajor i l'autovia de sa Pobla va permetre als presents comprovar com el Govern de Jaume Matas ha donat el sus a les màquines per executar els seus projectes viaris.

Passades les deu i mitja del vespre, l'acte continuà amb una gran tremponada i un concert amb les actuacions dels grups musicals vinguts de Catalunya expressament per s aquest acte reivindicatiu: Somma i Quico el célio, el noi i el mut de Ferrerires. Tampoc no hi mancà la presència dels inquers Molta Llum i dels pollencins Syphosis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris