cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els hotelers de Palma critiquen la política de seguretat a les platges

Interior anuncia que no reeditarà el tríptic que es repartia als turistes

Jordi Cabrer, president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, critica la política de seguretat a les platges desenvolupada per la Conselleria d'Interior.

La reacció de Cabrer es produí en conèixer la resposta de José María Rodríguez a una pregunta del grup parlamentari socialista: «Ara com ara no hi ha previsió per part de la Conselleria de reeditar els tríptics de seguretat a les platges». El text va signat pel conseller amb data del 15 de juny.

El president dels hotelers palmesans desconeixia les intencions d'Interior i lamentà la desaparició d'una iniciativa que considerava molt «útil» per als turistes, per la informació que contenia. «No s'ha d'estalviar en això», assegurà Cabrer a Diari de Balears.

Ara bé, el departament d'Interior comparteix la valoració amb Cabrer o així es desprèn del document Seguretat a les platges 2004. Conclusions i resum d'actuacions del 2003. Planificació i propostes del 2004, que fou divulgat al sector els dies 25 i 26 de febrer.

S'hi pot llegir que «en relació amb el descens del nombre d'accidents en aquestes zones» es considera «un element fonamental... la tasca informativa dirigida als usuaris (bàsicament a través dels fullets informatius, les marquesines i pals SOS)».

De fet, l'equip de Rodríguez valora de manera molt positiva la feina dels seus antecessors: «El Pla de seguretat a les platges es va posar en marxa el 2000... i va continuar durant els anys 2001, 2002 i 2003. Va augmentar tant en quantitat com en qualitat i es valora sobretot des de dos punts de vista: pel major nombre d'ajuntaments que hi participen i per l'evolució de la sinistralitat, que continua en un evident procés de descens».

És més, el document esmentat fixa com a objectiu per al 2004 «l'aplicació del decret de seguretat a les platges implantant mesures preventives i informatives».

Diari de Balears publicà diumenge passat que la Direcció General d'Emergències no havia pogut dur a aprovació aquest decret, per causes no explicitades que en tot cas no tenen a veure amb les al·legacions presentades durant el període d'exposició pública.

En aquest sentit, s'informà així mateix de l'obertura d'un nou termini per a les consultes tot just començat l'estiu. Dilluns passat, l'esborrany de la normativa fou inserit a la plana web d'Emergències. El decret, que no entrarà enguany en vigor, era un dels grans objectius de la Direcció General.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris