nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Del seny de Francina al fracàs de Bellón


La història dels socialistes de Mallorca s'escriu amb tinta de congrés. Els escrivans se succeeixen deixant la seva empremta i només el temps els situa en el lloc que es mereixen. La desena cita congressual de l'FSM passarà a la història per haver donat una oportunitat al diàleg i al consens. El partit no podia elegir un escenari millor per reconèixer la tasca desenvolupada per un home precisament consagrat a la unió del partit.

Antoni Roig és un amant de la paraula que ho ha donat tot per la seva organització. No és el final, ni molt menys, del cap de l'oposició municipal. Però ara ha decidit fer una espècie de parèntesi en la seva carrera política. Al marge de tot càrrec orgànic, Roig finalitzarà el seu mandat com a regidor i, ben segur, ajudarà a preparar el seu substitut com a candidat a la batlia.

El seu exemple era valorat pels delegats al mateix temps que Francina Armengol i Damià Cànoves imposaven el seu seny enfortint el partit i alhora es materialitzava el fracàs d'un personatge sinistre anomenat Joaquín Bellón. El senador que emergí del no res gràcies a la confiança que hi diposità Francesc Antich ha estat el tafur dels darrers mesos de crisi socialista. Aprofitant el paraigua de l'amistat de Ramon Torres, el doctor s'ha fet un lloc a colzades dins una formació que no es mereix efectius d'aquesta espècie.

Bellón ha volgut jugar amb tots i ha enganyat la majoria dels que l'envolten. Primer va mentir al mateix Antich, després a Armengol, als de Calvià i així fins a arribar al seu teòric aliat, Damià Cànoves. Si el líder dels crítics sabés les «belles» paraules que Bellón li dedicava ahir horabaixa -quan pensava que no el sentien- a la seu de Miracle es penediria d'haver comptat amb ell.

Per sort per a l'FSM, i per a la política balear en general, el fracàs del senador ha estat rotund. I és que un intrigant de la seva categoria no pot sobreviure quan triomfen les bones maneres i la inteció que prevalgui l'interès col·lectiu a l'individual. Bellón volia preparar el camí per encapçalar la llista de Palma al 2007. De moment s'haurà de conformar a continuar vegetant a la cambra alta sense massa expectatives de res més.

És possible que el polític andalús no sigui a temps de canviar, però el PSOE haurà de prendre'n nota i convèncer-se que necessita més persones com Armengol, Cànoves i Roig i menys agitadors interns sense propostes constructives.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris