algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Armengol integra el sector crític i tanca la crisi al PSOE de Mallorca

La secretària general, reelegida amb el 71% dels delegats, rebé els elogis de Damià Cànoves

92476

Els membres de la nova executiva del PSOE de Mallorca, just després de ser elegits.

JOANA PÉREZ.


«Ara toca treballar tots plegats en benefici dels mallorquins». Aquesta frase, pronunciada per un membre d'una agrupació crítica, resumeix l'esperit dels socialistes a la finalització del desè congrés insular.

I és que Francina Armengol aconseguí ahir el que semblava una utopia fa només una setmana. La secretària general del PSOE de Mallorca va sortir reelegida amb el 71 per cent dels delegats després de consensuar la ponència marc amb els sectors crítics -que finalment no presentaren candidatura alternativa-.

A més, el «tarannà dialogant» d'Armengol i els seus va ser elogiat per qui havia de ser el seu rival, Damià Cànoves. «Al final aquest any de conflicte intern ha servit per conscienciar-nos a tots de la necessitat de cercar la unitat de l'organització», manifestà Cànoves.

Armengol -que treballarà per la desaparició de les «famílies» a l'FSM- compondrà una executiva de 25 membres (12 dones) a la qual intergrà efectius de les agrupacions «rebels» de Calvià, Eixample i Llevant. Aquesta nova direcció -que rebé el suport del 76'3% del congrés- incorpora Antoni Alemany com a president, Cosme Bonet repetint com a secretari d'Organització i Celestí Alomar (nou responsable de Relacions institucionals), per citar els càrrecs més destacats.

Ahir també es varen elegir els 31 representants de la Federació de Mallorca al Consell Polític del PSIB, entre els quals es troben l'exconsellera Aina Salom o el líder de Ponent, Ramon Torres. Prèviament l'informe de gestió, presentat per Armengol, fou aprovat amb el 63'5 per cent dels delegats acreditats. Les tres agrupacions crítiques de Palma (Eixample, Llevant i Ponent) s'abstingueren, mentre que els compromissaris de Calvià i Andratx hi votaren en contra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris