algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cort avala el 100% per comprar habitatges de protecció municipal

És una de les mesures de l'Ajuntament per millorar l'accés a un pis


L'Ajuntament de Palma avalarà en un cent per cent les persones que vulguin comprar un habitatge de protecció oficial que sigui construït per Cort. Aquesta és la primera mesura d'un pla integral per facilitar l'accés a una casa als habitants de Palma. Cort ha pogut tirar endavant aquesta iniciativa gràcies a un conveni signat amb diferents entitats bancàries. Com a contrapartida, en cas que els compradors no puguin acabar de pagar la hipoteca, l'habitatge passarà a mans del banc.

Durant el 2004 l'Ajuntament destinarà 520.000 euros a altres mesures per fomentar l'accés a un pis. La primera que s'aplicarà consistirà en ajudes directes als llogaters i se'n podran beneficiar totes aquelles famílies el salari conjunt de les quals no superi dues vegades i mitja el salari mínim interprofessional, que és de 490 euros. D'altra banda, també hi tindran accés les famílies amb menors d'edat, amb menors de vint-i-cinc anys que estudiïn i gent gran, sempre que el salari conjunt no superi tres vegades el mínim interprofessional.

Les ajudes als llogaters com a màxim cobriran un cinquanta per cent del lloguer i, en qualsevol cas, no depassaran els cent setanta-dos euros mensuals. Durant el 2004 el pla d'accés a l'habitatge de Cort subvencionarà així mateix la rehabilitació de cases, a més dels propietaris o llogaters pertanyents al col·lectiu de gent gran i de persones discapacitades.

José Manuel Sierra, tinent de batle d'Habitatge de Cort, explicà que «hem detectat que hi ha molts pisos sense llogar perquè els propietaris passen pena de no cobrar o de no trobar-los en bon estat. I d'altres simplement no els lloguen perquè no estan en bones condicions i no tenen doblers per arreglar-los. I nosaltres hem de donar-hi solucions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris