algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les Illes viuran fins dimecres una situació pròxima a l'ona de calor

El Centre Meteorològic adverteix que es fregaran els 35 graus


Les Balears viuran fins dimecres una situació amb temperatures altes que es pot definir com a pròxima a allò que de manera popular es coneix com a «ona de calor». Així ho advertí ahir a Diari de Balears el director del Centre Meteorològic Territorial de les Illes, Agustí Jansà.

Segons va explicar el meteoròleg, «s'esperen temperatures altes durant els pròxims dies que, no obstant això, no arribaran al límit a partir del qual es defineix l''ona de calor', que són els 35 graus». Tanmateix, Jansà va assegurar que les màximes de les pròximes jornades «no en quedaran gaire enfora» i que d'aquesta manera els termòmetres arribaran amb facilitat als 32 i 33 graus o, fins i tot, als 34.

Així i tot, si la previsió queda curta i durant uns quants dies es registren temperatures iguals o superiors a 35 graus, el Centre Meteorològic Territorial té preparat un dispositiu per activar l'alarma groga. Si això succeís, la Delegació del Govern posaria en marxa un pla perquè els membres i els voluntaris de Protecció Civil entrassin en contacte amb els ajuntaments per oferir-se a socórrer la població més sensible a les altes temperatures, com és ara la gent gran, els obesos i els malalts de cor i també els infants.

Segons ha reconegut el Ministeri de Sanitat un nombre indeterminat de persones va perdre la vida l'estiu del 2003 perquè les seves malalties s'agreujaren arran de la calor sufocant, que va batre rècords històrics. Així i tot, Jansà considera que aquest estiu és molt menys calorós que l'anterior. Ara, també és cert que s'estan registrant entre 0'5 i 1 grau més per sobre de la mitjana històrica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris