nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La Policia de Palma atén 478 casos de violència domèstica en un any

En el noranta-tres per cent dels casos les víctimes són dones


Els serveis d'assistència per a les víctimes de la violència domèstica de la Policia Local de Palma atengueren un total de 478 persones entre maig del 2003 i maig del 2004.

Dels 478 casos, el 93% correspongué a dones maltractades, mentre que un 7% de les víctimes foren homes.

Maite Jiménez, regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, manifestà la seva satisfacció perquè «el 98% de les víctimes ateses ha manifestat que se sent satisfet per l'eficiència de l'ajuda rebuda».

Des de l'Ajuntament de Palma ofereixen un programa integral d'atenció de les víctimes de violència domèstica. Per començar, es disposa d'un grup d'agents de la Policia Local especilitzat en aquestes situacions. I també es facilita la consulta mèdica d'urgència en cas de ser necessària.

Per altra banda, existeix un grup de psicòlegs que ofereix assistència durant les 24 hores del dia per intervenir en situacions de crisi emocicional. Així mateix, la víctima té la possibilitat de rebre fins a un total de set sessions terapèutiques de manera gratuïta durant les setmanes posteriors als incidents. Un altre dels mecanismes d'assistència per a les víctimes de la violència domèstica consisteix en l'assessorament jurídic a les mateixes dependències policíaques, que és oferit per un advocat.

Sebastià Lladó és un dels psicòlegs que ajuda les víctimes d'aquesta classe de maltractaments a Palma. Lladó explicà que «hem notat que de cada vegada les dónes que denuncien la seva situació són més joves i ho fan més prest, no esperen tant. I crec que, entre altres motius, això és degut a les campanyes de sensibilització realitzades des de les institucions i des de diferents entitats socials. I un altre aspecte és que fins fa uns anys no hi havia cap legislació específica per a casos com aquests, i les víctimes se sentien molt desprotegides».

El mateix especialista comentà que «jo he tingut l'oportunitat de fer xerrades sobre la violència de gènere per diversos instituts i crec que encara queda molta de feina per fer a l'hora de sensibilitzar-ne les generacions més joves».

Una altra dada rellevant és que el 90% cent de les respostes policíaques a les demandes d'auxili motivades per maltractaments a la llar s'efectua en un termini inferior a deu minuts. I el temps d'espera a les dependències és inferior a vint minuts en un 87% cent dels casos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris