algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Les «famílies» del PSOE pacten la ponència marc del congrés insular

Armengol inclourà les agrupacions crítiques a la seva executiva

El consens i la concòrdia entre les «famílies» enfrontades del PSOE de Mallorca, que fa només una setmana semblava «missió impossible», està a punt de convertir-se en realitat.

Oficialistes i crítics enterraren ahir les seves diferències ideològiques i pactaren la ponència marc que guiarà el congrés insular, que té lloc avui, i les línies d'actuació del partit al llarg dels pròxims anys.

Partidaris de l'actual secretària general de la Federació Socialista de Mallorca (FSM), Francina Armengol, i del líder «rebel», Damià Cànoves, aconseguiren eliminar del document base aquells punts que podien generar crispació entre les distintes sensibilitats de la militància. Se suprimeixen els elements «identitaris» de la ponència -fora al·lusions directes a la llengua o la nacionalitat com a factors definitoris de la formació-; es remet als estatuts federals en moltes de les qüestions d'àmbit organitzatiu; i «s'ajorna» el tractament a fons del «problema de Palma» a l'espera del pla específic que prepara Ferraz per a les grans ciutats.

Amb aquestes premisses, el model d'organització com a motiu de fricció sembla eliminat i avui es tracta de negociar la composició de l'executiva insular per evitar que es presentin dues candidatures. Cànoves està disposat a renunciar a la seva aspiració de dirigir l'FSM i Armengol, per la seva banda, no té cap problema d'integrar diferents membres de les agrupacions crítiques en una direcció que serà paritària i tindrà una vintena de noms.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris