algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Antich adverteix que Zapatero no ha donat un «xec en blanc» a Matas

El socialista vol que el Govern sigui tan generós com l'Executiu central


El secretari general del PSIB, Francesc Antich, va advertir ahir al Govern que la bona disposició mostrada pel president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, per respectar tots els acords firmats amb el Govern de José María Aznar i per continuar invertint a les Balears, «no és un xec en blanc».

Així, Antich va posar un preu a aquesta oferta de Rodríguez Zapatero: que el Govern de Jaume Matas evidenciï el mateix tarannà i la mateixa «generositat» mostrats per Madrid, de manera especial quant als temes de carreteres.

El diputat socialista assenyalà que la generositat que demana al cap de l'Executiu illenc es mostra quan «s'asseu a negociar», sobretot per definir «un model sostenible i que respecti l'entorn», i en el qual no tenen cabuda «moltes de les carreteres» projectades per l'equip de Jaume Matas.

Antich es va mostrar d'allò més preocupat perquè Matas «va amagar» aquest «matís» durant «la primera sortida que ha fet després de la reunió» amb Rodríguez Zapatero i va demanar al cap de l'Executiu autonòmic que en «prengui bona nota».

D'altra banda, el líder del PSIB va criticar Matas perquè «el seu gabinet que estarà a l'espera del que decideixin altres comunitats sobre la reforma estatutària: això demostra que no té un projecte propi; és lamentable».

La resta de grups parlamentaris també efectuà valoracions sobre la reunió. En nom del PSM-EN, Pere Sampol destacà la «confusió» generada arran de la trobada, «de manera especial en el tema de les carreteres». «Hi trobam a faltar -va afegir- un poc més de claredat i contundència del Govern de l'Estat, que ha de mostrar la necessitat de consensuar el Pla de carreteres i adaptar-lo al programa del PSOE per a les Balears». Per aquest motiu, el nacionalista expressà que des del PSM-EN «demanam més compromís en temes viaris» i assegurà que «no acabam d'entendre aquest titubeig».

A més, Sampol recordà que paralitzar l'autovia a sa Pobla, a Manacor i el segon cinturó permetria «la inclusió d'altres projectes, com el desdoblament de la carretera de Palma a Manacor, l'eliminació de punts negres i una bona aposta pel ferrocarril». EU-Els Verds s'afegí a aquestes reclamacions però, a més, va aplaudir l'anunci de millores «en l'Educació i en la Sanitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris