algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La cimera de Barcelona inclou la reforma dels estatuts a l'agenda

Matas i Maragall negociaran col·laboracions culturals al marge del Llull

El procés de reforma dels estatuts d'autonomia serà una de les qüestions que es posarà damunt la taula durant la cimera que mantindran Govern balear i Generalitat de Catalunya, i que tindrà lloc dilluns a Barcelona. Així ho confirmà el portaveu de l'Executiu illenc, Joan Flaquer, ahir a la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

En la mateixa línia argumental esgrimida pel president Matas a les darreres setmanes, Flaquer adverteix que, dins el marc de les possibles modificacions estatutàries, la CAIB «no renuncia a tenir les mateixes aspiracions que qualsevol altra comunitat autònoma», tot i que no precisà si a la reunió de dilluns es plantejarà una estratègia conjunta entre Balears i Catalunya a l'hora d'escometre les esmentades reformes.

La cimera bilateral, que reunirà els dos presidents i quatre consellers per «bàndol», tractarà, a més, de l'intercanvi de programes turístics entre ambdues administracions; de la connexió elèctrica entre Vandellòs i l'Arxipèlag; la qualitat del teixit industrial i els horaris comercials; o l'atenció sanitària a la població desplaçada. Pel que fa a l'Institut Ramon Llull, el Govern de les Illes no té intenció de tornar a parlar de l'afer que provocà la seva sortida de l'organisme ja que, en paraules de Flaquer, «l'assumpte està tancat». Tot i així, el portaveu del Consolat anuncia que s'encetaran línies de col·laboració per elaborar programes culturals conjunts. Respecte de l'euroregió econòmica que volia impulsar Maragall, i que afectava les tres CA dels Països Catalans, Flaquer advertí que «no és un tema que estigui dins el programa de feina, tot i que nosaltres estam oberts a parlar de tot».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris