bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Almenys vuitanta nins moren calcinats en incendiar-se la seva escola a l'Índia

La majoria dels petits moriren en romandre a les classes per indicació d'un professor

96446

Els familiars hagueren d'identificar les víctimes, la majoria carbonitzades.

> Almenys vuitanta nins moriren ahir en incendiar-se la seva escola a la localitat de Kumbakonam, a l'estat meridional indi de Tamil Nadú, segons l'agència índia PTI, que afirma que els petits es «cremaren vius» perquè estaven tancats sense possibilitat de fugir del sinistre. Segons mitjans locals, l'incendi començà cap a les 10.30 hora local (07.00 hora d'aquí) a la cuina del col·legi privat Krishna a causa d'un curtcircuit o la flama d'un cremador.

L'incendi s'amplià quan les flames assoliren un sostre de canyes i palla de l'edifici. La majoria d'infants moriren carbonitzats en quedar a les aules per indicació d'un dels seus professors. L'agència PTI, que esmenta la Policia, assenyala que un dels mestres digué als nins, la majoria de les seccions de parvulari i primària, que romanguessin als seus llocs a les classes, ja que l'incendi «és molt petit».

«No tingueu por, quedau-vos al vostre lloc», els digué el professor als alumnes, la majoria d'ells de menys de 10 anys. A més, d'acord amb els bombers, la pràctica habitual al col·legi de tancar les portes amb un pany després de l'entrada de tots els alumnes contribuí a agreujar la tragèdia. Les finestres i les portes eren tancades i en cremar-se el sòtil, que era de canyes i palla, «quedaren tancats en una caldera, per la qual cosa es cremaren vius», afegeix PTI.

Un home que aconseguí pujar a un mur i tragué sis infants, però no pogué continuar el rescat per la calor, «que feia crepitar les parets», declarà que, si les portes del col·legi haguessin estat obertes, molts al·lots s'haurien salvat. Hores més tard, la cadena de televisió local Headlines Today informava que la Policia havia detingut el director de l'escola i iniciat una investigació sobre l'incident.

L'emissora precisà que Pulavar Palanichamy, director del centre, ha estat acusat de «negligència amb resultat de mort». Per la seva part, la cap del Govern regional de Tamil Nadú, J. Jayalalithaa, anuncià que el director dels Serveis Educatius i dos alts càrrecs més del departament al districte de Thanjavur, on es troba la localitat de Kumbakonam, han estat suspesos dels seus càrrecs.

K. Radhakrishnan, funcionari de l'administració del districte de Thanjavur, on es troba Kumbakonam, precisà que, dels 80 cossos recuperats, 27 són de nins i 33 de nines, mentre que els 20 restants quedaren cremats de tal manera que no se n'ha pogut identificar el sexe. A més, el funcionari indicà que, dels cent ferits que es produïren, 27 es troben hospitalitzats amb lesions de consideració, dels quals 15 presenten un estat crític.

A l'hospital on es concentraren els pares i familiars dels finats, que esperaven rebre els cossos, es produïren escenes de dolor i d'indignació, i molts d'ells han acusat els empleats i professors de l'escola que «no feren res per salvar els nins».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris