nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Consistori acabarà d'urbanitzar el Vilà i en passarà factura als veïns

Els veïns de Llenaire varen celebrar el final de les seves obres


L'Ajuntament de Pollença finalitzarà la urbanització del Vilà, abans d'acabar la legislatura, i després en passarà la factura als veïns per posar fi així a una dècada de deficiències a la zona. La urbanització del Vilà no disposa de clavegueram, pluvials ni xarxa d'enllumenat públic, entre altres mancances descrites ahir pel batle Joan Cerdà.

El primer edil va anunciar la decisió del Consistori d'executar aquestes obres durant una reunió amb els veïns del nucli de Llenaire. La trobada es convocà per celebrar precisament que s'hagi enllestit la dotació de serveis d'aquesta urbanització inacabada també des de fa més d'una dècada, després de declarar-se en fallida el seu promotor. Al final, en el cas de Llenaire la Sala va arribar un acord amb la promotora que ha permès executar les obres sense cost per als veïns. Aquest no serà el cas del Vilà, per la inexistència d'un promotor.

Aquesta darrera urbanització -va explicar el batle, Joan Cerdà- s'havia de desenvolupar amb el sistema de compensació, és a dir per iniciativa dels mateixos propietaris dels terrenys. Però primer s'havien de posar d'acord almenys els titulars d'un 60% del sòl i aquesta entesa es demorava.

Per tal motiu, el Consistori pollencí va modificar la seva normativa urbanística amb la intenció d'executar les tasques pel sistema de cooperació. És a dir que, com en el cas de Llenaire, l'Ajuntament s'encarregarà de les obres, si bé aquesta vegada en passarà la factura als veïns.

«Crec que la imatge de Llenaire ha canviat moltíssim i ara centram els nostres esforços en l'àrea del Vilà, on es treballa en un projecte de reparcel·lació i s'executarà al final per cooperació», afirmà el primer edil. A més, anuncià que «es completarà la urbanització de la Font».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris