algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

L'Ajuntament aparca el museu de les arts gràfiques pel del calçat

Cediran la impremta de Robert Graves a l'ajuntament de Deià

L'ajuntament d'Inca aparca de moment el projecte de construir un museu d'arts gràfiques a la ciutat, per falta de viabilitat econòmica i cedeix als ajuntaments interessats part del material recopilat fins ara per ser exposat.

El batle d'Inca, Pere Rotger (PP) va confirmar ahir que la impremta en què l'escriptor Robert Graves va imprimir part de la seva obra i que fins el moment custodiava la ciutat, viatjarà al museu que es construeix a Deià en homenatge a ell.

«Un estudi de viabilitat realitzat per la Universitat de les Illes Balears ens aconsella prioritzar el museu del calçat sobre el de les arts gràfiques i desaconsella que ambdós projectes comparteixin un mateix espai. Per això, el museu de les arts gràfiques queda aparcat i les màquines que fins ara custodiàvem queden a disposició de la Conselleria d'Educació i si algun ajuntament, com és el cas de Deià, presenta un projecte de viabilitat queden a la seva disposició», va explicar Pere Rotger.

L'Ajuntament inquer va adquirir aquestes màquines quan es va oferir a custodiar el material, fa prop de set anys quan la Conselleria d'Educació del Govern Balear desallotjà l'edifici en què estaven emmagatzemades, ja amb la idea de crear un museu dedicat a les arts gràfiques.

La custòdia de la impremta en què mossèn Alcover va imprimir part de la seva obra, ja va provocar llavors un enfrontament entre els ajuntaments d'Inca i Manacor, aquesta ciutat natal de l'escriptor i que en els darrers anys ha reclamat la màquina citada.

Malgrat això i encara que finalment la màquina va passar a mans de l'ajuntament d'Inca, Rotger ja ha anunciat diverses vegades que està disposat a compartir-la amb el municipi veí, i més ara que està aparcat el projecte del museu de les arts gràfiques. «La llei de museus ha canviat -explica Pere Rotger- i per a què un museu sigui atractiu i funcional ha de ser un museu viu, fet que complica molt aquests tipus de projectes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris