nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Fiol demana a Sansegundo doblers per rebre els alumnes immigrants

La ministra d'Educació es mostrà atenta a les peticions del conseller

La reunió d'ahir entre el conseller d'Educació i Cultura del Govern Francesc Fiol i la ministra d'Educació María Jesús Sansegundo va servir perquè el nou govern central sabigués de primera mà quines són les necessitats de l'ensenyament a les Balears, especialment pel que fa a la integració dels immigrants i al creixement de la població escolar. A aquesta conclusió va arribar ahir Fiol, segons va manifestar en aquest diari.

El conseller del Govern de Jaume Matas va assegurar que «el principal objectiu que ens havíem marcat s'ha complit». La finalitat era, segons va continuar explicant Fiol, «exposar a la ministra la situació de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) a les Balears». De fet, el conseller va fer saber a Sansegundo «en quina situació ens trobam actualment, quins dèficits tenim i les mancances originades arran de la immigració i el creixement poblacional», en paraules del mateix Fiol. Ara, el conseller va anar més enllà i va subratllar a la ministra «la necessitat de ser finançat» el sistema educatiu de les Balears.

Fiol no va detectar cap compromís ferm per part de la ministra en favor de les reclamacions amb què va viatjar a Madrid, però sí que va constatar que «ha pres nota, s'ha mostrat molt interessada, sobretot pel que fa als temes d'immigració».

El conseller va explicar que el finançament que hauria de rebre les Balears per atendre la nova població escolar i superar el dèficit educatiu no depèn exclusivament d'ella (també del vicepresident econòmic Pedro Solbes i del mateix president José Luis Rodríguez Zapatero). Ara, Fiol va trobar l'actitud de Sansegundo «important» perquè «ha escoltat».

Pel que fa al tema més espinós que existeix avui entre les conselleries governades pel Partit Popular i el ministeri socialista d'Educació, el desenvolupament de la Llei Orgànica de Qualitat a l'Ensenyament, Fiol va assegurar que «no estava avui a Madrid per parlar de la LOCE. Hi he anat per parlar de problemes concrets, d'allò que és la cosa que més em preocupa, que són els problemes de les Balears».

La d'ahir va ser la primera entrevista cara a cara entre el conseller i la ministra. Precisament, un dels reptes del Govern de Jaume Matas és aconseguir un finançament extraordinari per a l'educació i la sanitat de les Illes a causa que l'increment poblacional ha estat superior al que es preveia quan es negociaren les transferències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris