algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Detingut un menor que abusà d'un nin de 6 anys a un vaixell al Port de Palma

El pare de la víctima ha denunciat el capità del creuer i el metge per no donar auxili

Un nin de 6 anys fou víctima dimecres passat d'abusos sexuals en un vaixell que realitzava un creuer pel Mediterrani i que havia fet escala a Palma. El presumpte agressor, de 16 anys, fou arrestat per la Guàrdia Civil i avui serà posat a disposició judicial.

Charles Langella, un empresari de la restauració francès, la seva dona i els seus dos fills embarcaren en el creuer el passat dia 9, a Marsella. Havien de realitzar escales en diferents ports de la Mediterrània i ahir arribaren al port de Palma.

La família Langella ocupava un dels camarots més luxosos de l'embarcació, que allotjava uns 1.600 turistes més. A les cinc de l'horabaixa el seu fill menor, de 6 anys, s'allunyà amb el seu germà, també de curta edat, per jugar. De sobte, un adolescent francès de 16 anys, que s'havia embarcat amb els seus pares, s'acostà a ells i suposadament s'emportà el petit fins als lavabos. L'altre germà tornà al costat dels seus pares i els explicà que el menor estava amb un desconegut.

Charles i la seva dona, molt alarmats, començaren la recerca, que durà uns deu minuts, fins que el trobaren amb els pantalons baixats i plorant al bany. L'agressor l'havia intentat violar i en no aconseguir-ho li obligà a masturbar-lo.

L'empresari francès enfurismat cercà el capità del vaixell, que pertany a la cadena Costa Cruceros, i li explicà allò que acabava de succeir als lavabos. Segons consta en la denúncia interposada pels pares, el capità intentà llevar importància als abusos «per no desprestigiar la seva empresa», opinà Charles. El turista li exigí que el seu fill fos reconegut pel metge del creuer, però el capità no accedí a la seva petició.

Tres hores després, el passatger començà a fer renou per cridar l'atenció, espenyà vidres i, per fi, fou expulsat de la nau, que era el que ell cercava. Així pogué arribar al port de Palma i denuncià a la Guàrdia Civil els abusos.

El petit fou tret del vaixell i ho traslladaren fins a Son Dureta, on fou sotmès a una exploració mèdica. Els agents de l'EMUME (Equip de la Dona i del Menor) de la Policia Judicial es feren càrrec de la investigació i feren desembarcar-ne també l'adolescent acusat, i els seus pares. El menor fou detingut i avui al matí està previst que declari davant del jutge. El creuer salpà del port la mateixa nit cap a Marsella, per la qual cosa el capità i el metge no pogueren ser interrogats. Charles Langella els acusa de denegació del deure del socors.

El cas podria suposar un conflicte de jurisdicció, ja que els presumptes abusos sexuals es cometeren en un vaixell amb bandera de Gènova que estava atracada en territori espanyol. La família de la víctima fou reallotjada en un hotel del Passeig Marítim, des d'on l'empresari es posà en contacte amb el seu Consolat: «Al principi tampoc no em feien molt cas i ha estat necessari que els digués que anava a parlar amb els mitjans de comunicació perquè fessin alguna cosa», denuncià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris