nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

La gestió del Museu del Calçat costarà uns 600 mil euros anuals

Turisme aportarà el 75% del cost de les tasques per obrir l'espai

L'Ajuntament d'Inca ja disposa de l'estudi econòmic sobre el projecte arquitectònic i museogràfic del futur Museu del Calçat que ha estat elaborat per tècnics de la Universitat de les Illes Balears.

Aquest estudi preveu que la inversió per realitzar el projecte arquitectònic i museogràfic per a l'obertura del museu arribi a un total d'uns 4 milions d'euros. Aquesta xifra serà coberta de forma important per una ajuda que la Conselleria de Turisme concedirà a Inca per tractar-se d'un projecte de desestacionalització turística.

El batle Rotger ha anunciat que des de Turisme li han confirmat «oficiosament» la concessió de tres milions d'euros. «Amb aquesta ajuda tenim garantit el poder començar la rehabilitació de l'edifici que acollirà el museu, la nau central del Quarter General Luque (2.050 metres quadrats), i a més es podran arreglar i habilitar tot l'entorn i els accessos», explica Rotger, que calcula que el procés de rehabilitació de l'edifici, en estat ruïnós, podria durar uns dos any i mig.

L'estudi planteja també que una vegada obert el Museu del Calçat la seva gestió suposarà unes despeses al voltant de 600 mil euros anuals. Aquí l'Ajuntament estudiarà fórmules per gestionar el Museu, com la creació d'un consorci en el qual intervinguin altres institucions públiques i privades. «Volem fer un projecte ambiciós que sigui una referència per a l'illa i els seus visitants, en un sector tan lligat a Inca com el del calçat», afirma el batle.

Rotger explica que esperen una important col·laboració d'empreses de calçat i d'AFACA, l'associació de fabricants de calçat. Al mateix temps l'Ajuntament contractarà un tècnic per a què faci tasques de «dinamitzador» i treballi en el projecte fins a la seva obertura. Aquest tècnic s'encarregarà sobretot de la recerca i documentació de materials i maquinària antiga del sector del calçat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris