nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

UM i EU-EV donen suport a una proposta que rebutjaren fa un any

Aprovades les dedicacions exclusives del batle i del primer tinent

A.B./J.M.S. Artà.
El nou equip de govern de l'Ajuntament d'Artà (UM, PSOE i EU-EV) aprovà ahir que el batle, Rafel Gili (UM), cobrarà amb dedicació exclusiva 14 pagues anuals de 2.647 euros bruts amb l'augment de l'IPC. El mateix que estava cobrant l'exbatlessa Margalida Tous. Però s'aprovà també una nova dedicació exclusiva, en aquest cas per al primer tinent de batle, Josep Silva: 14 pagues anuals de 2.117 euros. Una dedicació a la qual ara fa un any els membres de l'actual equip de govern (UM, EU-EV) no donaren suport. Un punt que fou molt criticat pels Independents. I és que aquests han començat ben fort la seva singladura a l'oposició.

«Hem de recordar que tant UM com el regidor d'EU-EV ara fa un any votaren en contra d'aquesta dedicació exclusiva, que a més requeia en la mateixa persona», explicà Elvira Piris, que va fer de portaveu davant l'absència de Tous.

D'altra banda, s'aprovaren les dedicacions i retribucions dels altres regidors. Aquests cobraran per assistència a ple 60 euros bruts; 75 euros en dietes i 37,50 en mitges dietes amb un màxim equivalent a cinc dietes. Un punt en què l'oposició es va abstenir. Piris va dir a l'equip de Govern que «heu deixat perdre 180.000 euros per no refinançar els crèdits». Qüestió que fou rebatuda pel regidor d'EU-EV, Julen Adrian. I és que el ple fou un seguit de retrets entre ambdós edils.

Com a tinents de batle queden: Josep Silva, (PSOE), Julen Adrian, (EU-EV) Maria Antònia Sureda (UM) i Maria Francisca Servera (PSOE). Pel que fa a les delegacions, el batle assumirà Interior i policia; Silva les àrees d'Urbanisme, obres i serveis, serveis municipals. Adrian serà el regidor de benestar social, participació ciutadana, sanitat i educació. La regidoria de festes anirà a càrrec de Maria Antònia Sureda.

Medi Ambient, Foment, Comerç i foravila és per a Maria Francisca Servera, Miquel Sebastià Moll (UM) serà regidor d'Hisenda i Manuel Galán (PSOE) de Cultura, Esports i Joventut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris