muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Signat l'acord del Govern balear que encetarà una nova etapa a Majorica

S'assegura que la producció resti a Manacor i promou el reflotament de l'empresa

74220

El protocol fou signat per Claude Ries, Huguet, Pastor, Estaràs, Cardona, Benedicto , Pelarda i membres del comitè.

A partir d'avui, Majorica obre les portes a una nova etapa empresarial. El protocol que se signà ahir dematí a l'Ajuntament de Manacor per aconseguir la solució de la crisi que travessa el grup Majorica servirà per fer complir els acords establerts entre l'empresa, el Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Manacor i els comitès d'empresa dels centres de treball representats pels sindicats CCOO i UGT.

La sessió plenària d'ahir dematí de l'Ajuntament de Manacor donà suport unànime a la signatura del protocol, atorgant al batle, Antoni Pastor, la potestat per signar, en nom de tots els membres de la Sala, l'esmentat document que ha de servir per treure de la crisi l'empresa Majorica. Després de la sessió, al despatx de batlia se signà el document de protocol amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs; els consellers Josep Joan Cardona i Cristòfol Huguet; el representat de l'empresa Claude Ries; Josep Benedicto de CCOO; Manolo Pelarda d'UGT i la resta de representants del comitè d'empresa.

D'aquesta manera, els compromissos adquirits per l'empresa perlera es basen en la permenència de Majorica a Manacor, centralitzar la direcció de l'empresa a la ciutat, mantenir els nivells de contractació laboral que resultin de l'expedient de regulació d'ocupació, complir amb els crèdits pendents per aixecar la suspensió de pagaments, complir el pla de viabilitat que suposa augmentar el capital de l'empresa i la venda dels terrenys dins la ciutat per afrontar el pla de viabilitat i traslladar-se a les naus que té l'empresa al Polígon Industrial. Així com identificar amb l'illa de Mallorca la comercialització de la marca Majorica.

El Govern balear aportarà a aquesta operació un capital de 1.700.000 euros per ajudar al compliment del pla social. A més, col·laborarà amb l'expedient de regulació de llocs de feina, promourà la recol·locació del personal i elaborarà un pla de reestructuració de la indústria perlera. Per la seva banda, la Sala facilitarà el trasllat de la fàbrica actual al Polígon Industrial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris