muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Divisió d'opinions sobre el nou pla de reforma de ses Estacions

Oposició i entitats estudiaran l'esborrador amb major profunditat


Els partits polítics de l'oposició municipal i diverses entitats feren ahir una primera valoració de la proposta inicial de reforma del Parc de ses Estacions, presentada dimecres passat pel tinent de batle d'Urbanisme de l'ajuntament de Palma, el popular Javier Rodrigo de Santos, i l'arquitecte Juan González de Chaves.

Cal recordar que el pròxim mes de desembre començaran les obres de soterrament de les vies del tren, en el tram comprès entre la Plaça d'Espanya i la Via de Cintura. Els treballs duraran 24 mesos i tindran un cost de 89,6 milions d'euros, finançats pel Govern.

El projecte actual preveu la construcció de l'Estació Intermodal de Palma, que serà just sota del Parc de ses Estacions. La remodelació de l'esmentat parc, que ampliarà el seu espai ajardinat de 36.000 a 49.380 metres quadrats, costarà 2,7 milions d'euros. El parc serà reformat per segona vegada des de la seva inauguració el 1999.

El regidor del PSOE Santi Morey indicà ahir que amb la proposta presentada per l'equip de govern «el PP reconeix que es va equivocar fa anys en el disseny i després en la primera remodelació del parc». Per la seva part, el portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, afirmà que «no és necessari ni convenient destrossar el Parc de ses Estacions per soterrar les vies del tren», i demanà la convocatòria d'un concurs d'idees per definir la reforma. La regidora del PSM, Maria Costa criticà la inversió realitzada anys enrere pel Consistori.

El portaveu del GOB, Miquel Àngel March, assenyalà que més que valorar negativament l'actual proposta, criticava la intenció de construir un nou aparcament i d'habilitar quatre carrils de circulació a Jacint Verdaguer.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno, incidí en aquesta línia crítica, i demanà que el nou projecte s'estudiï «amb calma». El vicepresident de la Fepae, Cayetano Miró, féu una primera valoració positiva, «a falta d'anar concretant les futures actuacions». Finalment, el secretari d'ARCA, Joan Pascual, reiterà la seva oposició a què el pont de l'arquitecte Gaspar Bennàssar sigui retirat i després resituat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris