muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Cardona vol fixar les obertures de festius del 2005 abans de setembre

El conseller reunirà la Mesa de Comerç per tractar el tema «ben aviat»

JOAN C. PALOS Palma.
El conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, anuncià ahir que «vull fixar l'obertura de diumenges i festius del 2005 abans de setembre». Per aquest motiu convocarà «ben aviat, si és possible abans de final d'estiu, el Consell Assessor de Comerç per establir el nou calendari».

La decisió del conseller Cardona arriba una vegada sabut que les grans superfícies comercials tornaran a incomplir el «pacte» amb els petits i els mitjans comerços i obriran aquest diumenge, un dels 12 programats per enguany i un dels set que no havien d'obrir. El responsable autonòmic va explicar que «la convocatòria del consell assessor no es pot endarrerir més, ja que s'ha de definir una posició comuna en el debat sobre els horaris comercials».

Cardona tornà a criticar la manera d'obrar del gran comerç balear -«han tingut una actitut deslleial i poc respectuosa». I expressà el desig que «tothom faci el possible perquè no no tinguem una situació de confrontació a l'hora de negociar. Si no hi ha acord, el Govern es posarà del costat de les petites i les mitjanes empreses».

El titular de Comerç explicà que el pròxim dia 21 tindrà lloc a Madrid una conferència sectorial entre el Ministeri d'Indústria i Comerç i representants de les comunitats autònomes. L'objectiu, segons explicà, és que l'Executiu central presenti l'avantprojecte de llei d'horaris comercials.

En aquest context, el nou president d'Afedeco, Bartomeu Servera, reclamà ahir una altra vegada la convocatòria d'una nova reunió del Consell Assessor de Comerç, una vegada que les grans superfícies han deixat clar que no hi ha pacte i que obriran sempre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris