muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Afedeco farà com els hotels, reduir i modernitzar l'oferta de comerços

La nova junta de la patronal donà a conèixer ahir el seu programa

La Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears -Afedeco- trià ahir la nova comissió executiva que dirigirà la patronal els pròxims quatre anys. Tal com avançà ahir Diari de Balears, Bartomeu Servera i Pere Pau Mesquida són des d'ahir president i vicepresident primer d'Afedeco.

Un dels primers reptes que s'ha plantejat la nova junta és fer front a la saturació i obsolescència de l'oferta comercial. Per aquest motiu, Servera anuncià que «haurem de fer com els hotels, reduir i modernitzar l'oferta. El nostre comerç està saturat i necessita posar al dia urgentment».

D'altra banda, la nova junta de la federació ha fet una aposta unànime per potenciar el turisme de compres, especialment a Palma. Per aquest motiu, «estam disposats a participar en el debat de canvi de model turístic i en el de la flexibilització d'horaris», tot i els diumenges 'tancat'. El vicepresident d'Afedeco, Pere Pau Mesquida, explicà que «ha de ser el mateix comerç que, de manera estructurada, ha de decidir allò que més li convengui. Deixem que, per ell mateix, el sector prengui la decisió».

L'alentiment de l'economia, l'estancament del consum intern, el desencontre amb les grans superfícies i la regulació del sector són algunes de les qüestions a resoldre per la nova directiva de la patronal. «Tots estam patint les conseqüències d'aquesta situació des de la primera línia. Per això volem fer una crida a tot el sector: com més junts més forts».

El nou comitè executiu d'Afedeco estarà encapçalat per Bartomeu Servera, seguit de quatre vicepresidents -Pere Pau Mesquida, Ferran Gil, Pere Gonzalo i Joan Travé-, un tresorer -Vicenç Matas- i nou vocals -Joan Vich, Bartomeu Sastre, Joan Noguera, Juli Sánchez, Jaume Darder, Francesc Venzala, Paquita Planells, Joan Binimelis i Gabriel Nicolau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris