nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Greenpeace inclou Balears entre la costa pitjor gestionada de tot l'Estat

Atribueix la «crisi» turística a la degradació mediambiental de les Illes

Balears és entre les cinc comunitats autònomes que pitjor gestionen el seu litoral. Aquesta és una de les conclusions de l'informe «Destrucció a tota costa 2004», de Greenpeace. L'Arxipèlag és enviat directament a l'infern mediambiental juntament amb Galícia, Múrcia, País Valencià i les Canàries.

Ara, l'informe no es queda en aquest comentari. Greenpeace arriba a afirmar que «l'arribada de Jaume Matas al Govern balear ha tingut com a resultat una allau de males notícies per a la conservació de la costa. El seguit de modificacions en diverses lleis per tal de permetre la urbanització, la derogació de la moratòria en els camps de golf i els projectes nous de ports esportius són una amenaça per al litoral balear que pot quedar col·lapsat».

L'organització també es fa ressó de la desaparició de l'ecotaxa i recorda que «segons el president Jaume Matas, el pagament d'un euro per part dels turistes ha estat la causa que les Illes passassin del primer lloc al quart en destinació turística». Ara, Greenpeace ho veu diferent i afirma que «les dades que presenta el turisme a les Balears no són bones, però des del sector hoteler s'ha escomès una fugida endavant, en la qual qualsevol dada real esdevé irrellevant, i es pensa sempre en un futur més saturat».

De fet, Greenpeace sosté les seves afirmacions recordant que «la temporada turística del 2003 es va tancar amb pitjors resultats econòmics que en el 2002. A totes les Illes es va observar un descens del poder adquisitiu del turisme que les visita, per la qual cosa la minva dels ingressos va arribar a ser del 18%».

Davant aquesta situació, l'organització recomana que el ministeri de Medi Ambient assumeixi «el seu paper de protector de les costes i garantir la supervivència de les platges, els penyasegats i els aiguamolls costaners» i conclou que «ja es comencen a veure les conseqüències de la nefasta política costanera, projectada en la deterioració ambiental i en les males xifres del turisme, encara que s'atribueixin a la derogada ecotaxa».

Finalment, Greenpeace adverteix que «la recuperació turística no vendrà mai amb més saturació, perquè allunya encara més les Balears de qualsevol concepte de turisme de qualitat o d'un desenrotllament sostenible que garanteixi el futur d'un dels seus recursos naturals més valuosos: les platges».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris