nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Crítics i oficialistes s'acosten per mantenir Armengol liderant l'FSM

Els contestataris més significats no entrarien a la nova executiva

Dirigents del sector crític i del sector oficialista de la Federació Socialista de Mallorca (FSM) han arribat a un principi d'acord en matèria programàtica que permetria a la fins ara secretària general, Francina Armengol, continuar liderant el partit després del Congrés de dissabte. Un cop es tanqui l'acord sobre el projecte polític de la formació es començaran a discutir els noms de les persones que integraran l'executiva, que en cap cas serien els dirigents més significats del sector crític.

Les negociacions, que s'han intensificat en les darreres hores, entraran avui -darrer dia abans del congrés- en la recta final, després de l'acostament d'ahir en matèria programàtica. Armengol té el suport de les agrupacions socialistes afins -bàsicament de la Part Forana- per cercar punts d'acord en aquest camp, que passarien per l'acceptació d'esmenes a la ponència oficial.

Els crítics estarien disposats a acceptar el lideratge d'Armengol sempre que es consensuï el projecte polític i es vegi reflectit el seu pes en la nova executiva i en el consell polític, màxim òrgan del partit entre congressos. L'exsecretari general del PSIB i líder d'aquest sector, Damià Cànoves, ja va apuntar que, si fos així, no tendria cap inconvenient a renunciar a la seva candidatura com a secretari general.

El projecte crític, assentat a les agrupacions de la badia de Palma on hi ha la majoria de militants i de votants, passa per un discurs més atent al vot urbà, amb un major accent sobre la problemàtica del sector turístic i per un retorn al municipalisme.

L'acostament entre els dos sectors ja ha portat que sonin noms de l'entorn crític com a possibles integrants de la nova executiva socialista. Carmen Iglesias, José Hila -secretari general de l'agrupació de Llevant- o Manuel Suárez -Calvià- podrien tenir opcions. Tot i que també s'ha apuntat la possible inclusió del regidor de Palma Santi Morey, el que sembla més díficil és que dirigents destacats del sector crític acabin entrant en una direcció liderada per l'oficialista Francina Armengol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris