nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

L'OCB demana un reconeixement històric de «Voltor» al Parlament

El president de la Cambra, Pere Rotger, dóna suport a la iniciativa

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat al Parlament que reconegui el paper històric que ha tengut Voltor en la difusió del senyal de les televisions que emeten en llengua catalana. A més a més, l'OCB vol que el Parlament li reconegui com un interlocutor vàlid en la redacció del nou estatut d'autonomia.

Aquests desitjos són els que féu arribar ahir el president de l'OCB, Sebastià Frau, al president del Parlament, Pere Rotger. Rotger, va rebre una representació de la nova Junta Directiva de l'OCB. Concretament, hi varen acudir el president de l'entitat, Sebastià Frau, i els seus directius Aina Llompart i Bernat Sureda.

En el decurs de la reunió Frau va presentar de manera oficial al president de la cambra la nova Junta Directiva, elegida la passada primavera, i els nous reptes en què l'entitat vol treballar durant aquesta nova etapa, que està previst que es perllongui fins el 2008.

Concretament, una de les accions que vol dur a terme l'OCB, segons explicà Frau, és aconseguir «una declaració institucional que reconegui el paper històric de Voltor», petició amb la qual el president del Parlament «s'ha mostrat d'acord, tot i que no depèn d'ell, sinó de tot el Parlament ja que no tendria sentit aquesta declaració sense que s'arribi a un consens». Sobre aquesta proposta, Frau va aclarir que «és una via diferent» de la que es pugui emprar per aconseguir que, finalment, el Govern no prescindeixi de Voltor per rebre el senyal dels canals catalans i valencians. De fet, el president de l'OCB va explicar que «el que hem fet avui ha estat demanar un reconeixement del paper històric de Voltor. El que pugui passar en el futur està en discussió i el paper històric de Voltor no està en discussió, negar-ho seria negar una obvietat. Veim TV3 i escoltam Catalunya Ràdio perquè hi ha una entitat, que va ser l'OCB, que ho va impulsar».

Pel que fa a la proposta que l'OCB sigui un interlocutor vàlid de les institucions i del Parlament en temes d'autogovern i en la reforma autoritària, Rotger, segons va informar Frau, «també s'ha mostrat d'acord», tot i que tampoc en aquest cas la decisió és exclusivament del president del Parlament i depèn també dels partits polítics. Finalment, el president de l'OCB va assegurar que no té «cap dubte» sobre la sensibilitat de Rotger amb la llengua i cultura de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris