muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El tren de Sóller celebra els 75 anys d'electricitat

68862

L'enginyer Josep Puig, de 101 anys, actual president d'honor del ferrocarril, ahir a l'estació.

P. BOTA.

Ahir es va celebrar el 75 aniversari de l'electrificació de la línia de ferrocarril Palma-Sóller. El 14 de juliol de 1929, un nombrós públic i la banda de música rebia les autoritats arribades des de Palma en el flamant automotor elèctric Siemens, un dels que actualment encara estan en servei. Per celebrar-ho, l'empresa organitzà un acte commemoratiu que va ser presidit per la Consellera d'Obres Pùbliques i Transports, Mabel Cabrer. La Consellera, acompanyada del batle, Carles Simarro, de tots els membres del consell d'administració del Tren presidit per Javier Mayol, representants de la Casa Siemens, de FEVE, de Gesa-Endesa, de la companyia local d'electricitat El Gas, i nombrosos convidats, arribaren a Sóller procedents de Palma passades les sis de l'horabaixa en un comboi especial que va ser rebut per la banda municipal de música que interpretà el recuperat pas doble "Ferrocarril de Sóller".

Abans, la comitiva s'havia aturat a l'estació de Bunyola per visitar la subestació elèctrica inaugurada també el 29 amb motiu de la millora tecnològica.

Un vegada a la ciutat la comitiva es va dirigir a les dependències de l'antic hotel Ferrocarril on varen tenir lloc els parlaments. El director del tren, Miquel Galmés, va presentar l'acte, donant la paraula al president d'honor, Josep Puig, que als seus 101 anys va viure directament com a enginyer l'electrificació de la línia en estreta col·laboració amb el fundador del tren, Jeroni Estades. Josep Puig, féu un discurs enèrgic en què parlà de les dificultats i èxits de la companyia que ell ha conegut tota la vida i que ajudà a modernitzar. També parlaren, la Consellera Cabrer i el batle Carles Simarro.

Després es varen projectar vídeos sobre el Ferrocarril i es presentaren ponències sobre la història o els aspectes tècnics del tren. La celebració acabà amb una festa que se celebrà al mirador del Pujol d'en Banya des d'on, quan es viatja en el tren, es contempla tota la Vall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris